ЦИК разкрива най-много допълнителни секции за референдума в Великобритания, Испания и САЩ

9631
ЦИК разкрива най-много допълнителни секции за референдума в Великобритания, Испания и САЩ

Централната избирателна комисия (ЦИК) определи държавите, местата, както и броя на избирателните секции, които ще се образуват допълнително за гласуване извън страната при провеждането на национален референдум на 25 октомври, информира Topnovini.bg.

Решението е публикувано на сайта на избирателната комисия, като то е взето на вчерашното ѝ заседание въз основа на Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление.

ЦИК ще следи референдума и изборите да не се смесват

Едно от нещата, които ЦИК ще следи стриктно, е да не се допуска информационно-разяснителната кампания за референдума да се използва за ...

Най-много новоразкрити секции ще има във Великобритания (44), Испания (42), САЩ (41), Германия (25) и Турция (21). Нови избирателни пунктове бъдат открити и в Гърция (18), Франция (12), Холандия (9), Австрия (9), Италия (9), Кипър (7), Белгия (7), Канада (7), Молдова (6) Швейцария (5), Норвегия (4), Дания (4), Австралия (4), Сърбия (3) и Швеция (3).

По две допълнителни секции за гласоподавателите ни зад граница ще отворят врати в Ирландия, Македония, Полша, Португалия, Република Южна Африка, Финландия и Чехия.

По една ще има и в Албания, Израел, Казахстан, Южна Корея, Кувейт, Ливан, Люксембург, Мароко, Малта, Нигерия, ОАЕ, Румъния, Русия, Сингапур, Братислава, Словения, Унгария и Хърватия.

С писмо на Министерство на външните работи въз основа на отговор от Министерство на отбраната е направено мотивирано предложение да не се образуват секции за гласуване в Афганистан, Кабул и Кандахар поради „съображения за повишена опасност за сигурността на гласоподавателите в района“.

Възможно е да се наложи отпускане на допълнителни средства за агитация за референдума

Парите за агитация за референдума може да надвишават бюджета от 1 млн. лева и да се наложи да бъдат отпуснати допълнителни средства. ...

ЦИК вече постанови да бъдат открити 307 избирателни секции в 40 държави по света. Те ще заработят автоматично на местата, където на последните парламентарни избори са гласували повече от 100 души.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика