ЦИК сне имунитета на скандалния кандидат за общински съветник Трайчо Василев - Пиже

8193
ЦИК сне имунитета на скандалния кандидат за общински съветник Трайчо Василев - Пиже

ЦИК свали имунитета на кандидата за общински съветник в Самоков Трайчо Василев - Пиже и даде разрешение за задържането му и привличането му като обвиняем, съобщи Нова телевизия.

Трайчо Василев и негови приятели, включително и синът му, налетяха във вторник на екип на медията, който беше отишъл на място, за да вземе интервю с него. Василев и хората от квартала нанесоха побой на шофьора и оператора на Нова, счупиха камерата и повредиха колата на телевизията. Репортерът Надя Ганчева беше грубо блъскана.

След атаката ДПС оттегли доверието си от Василев и поиска той да напусне листата им. Полицията арестува петима души, като на двама от тях бяха повдигнати обвинения в хулиганство

Подробностите от грозната история

ЦИК разкрива най-много допълнителни секции за референдума в Великобритания, Испания и САЩ

Централната избирателна комисия (ЦИК) определи държавите, местата, както и броя на избирателните секции, които ще се образуват допълнит...

20 лева при Пиже – това беше надписът още отпреди години, с който в ромския квартал на Самоков хората се връзват към т.нар. незаконно енерго. Клипче, на което човек се е качил на електрически стълб в ромската махала в Самоков, е накарало екип на Нова телевизия да направи проверка. Основната причина е, че човекът е син на Пиже. Това е прякорът на Трайчо Василев – вторият в листата на ДПС за общински съветници и сочен за основно действащо лице в далаверата с незаконното връзване за ток към мрежата на ЧЕЗ. Досега делото буксува – прокуратурата си подаде отвод заради роднински връзки, каза журналистът Марин Николов.

Според разказа на журналистите шофьорът на екипа е пострадал най-много – два удара в главата, главоболие и насинено око. Нападателят е доведен син на Пиже – той е носил качулка, но хора от ромската махала са го познали, твърди Марин Николов, който преди години направи репортаж за незаконното енерго.

Бутна жена ми, внучето ми, оправда се Василев още вчера (6 октомври). Не е вярно, всичко се разигра на улицата. Защо един кандидат за общински съветник е агресивен към журналисти и телевизионен оператор, попита Ганчева. Самият вие блъскахте оператора, добавя тя. Не е вярно, казвахме ви само да се махнете, отговори Василев. Колко парички са ви дали, каза днес Пиже и добави: „Чао и приятен ден”. Той не отговори на въпросите кой го е сложил за кандидат за общински съветник и дали ще се откаже от надпреварата. Не е ясно какво е образованието на Пиже, с какво си изкарва прехраната – все въпроси, по които ромският лидер не пожела да си отвори устата.

Много хора ме питаха защо предварително не съм отишла с полиция в ромския квартал в Самоков. Питам защо трябва да отида с полиция да взема интервю от човек, кандидатиращ се за общински съветник, емоционално заяви Надя Ганчева.

Цацаров поиска снемане на имунитета на Трайчо Василев след нападението над журналисти

Главният прокурор Сотир Цацров внася искане за снемане на имунитет на кандидата за общински съветник в Самоков Трайчо Василев, съобщих...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика