Цацаров: Борислав Сарафов е мишена, защото води разследвания за хора със свален имунитет

18975
Цацаров: Борислав Сарафов е мишена, защото води разследвания за хора със свален имунитет
Снимка: БГНЕС

За втори пореден ден главният прокурор Сотир Цацаров защити заместника си Борислав Сарафов след публичните нападки на Цветан Цветанов и намеците на Румен Петков.

Не ме интересува кой харесва Борислав Сарафов и кой не го харесва, каза Цацаров, цитиран от Агенция "Фокус".

Румен Петков пита прокуратурата дали укрива извършител на знаково убийство

В светлината на скандала между Делян Пеевски, Цветан Цветанов и прокуратурата бившият вътрешен министър Румен Петков попита и дали има ...

„Много е удобно, в този момент Борислав Сарафов да бъде отстранен, защото е двигателят на разследвания, които са свързани, както с енергетиката, така и с лица с имунитет или с вече свален имунитет. Отстрелването му в този момент цели именно блокиране на тези изследвания. На хората, които имат такива цели, ще кажа ясно - това няма стане. Борислав Сарафов продължава, и ще продължава да бъде мой заместник”, посочи Сотир Цацаров.

Главният прокурор обясни и, че има изготвена справка касаеща действия с оказване на натиск и други престъпления от Борислав Сарафов. Тя е била изготвена Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” и е при мен, призна Цацаров. Пратил съм сигнала до съответната прокуратура.

Според главния прокурор работата на прокуратурата е на високо ниво, а това се потвърждавало и от мониторинговия доклад на Европейската комисия по Механизма за сътрудничество и проверка.

Работя в екип, който до момента се справя, показа го и резултатът от доклада на Европейската комисия. Преценката кой ще бъде и няма да бъде в този екип по закон е моя, заяви Цацаров.

Цацаров поиска от Цветанов да докаже, че Борислав Сарафов е прикрил престъпление

Главният прокурор Сотир Цацаров не желае и не счита, че трябва да участва в споровете по медиите между бившия вътрешен министър Цветан ...

Бях решил, изявлението ми да се ограничи само с четене на нещо, но преди да ги прочета, защото искам да бъда достатъчно точен, ще кажа няколко думи извън текста, но мисля, че има отношение към всичко, което става напоследък.

„По отношение на проблема, който се оказа явно най-големият проблем на държавата - Ася Петрова. Продължавам да твърдя, че всички мои заместници - Ася Петрова, Борислав Сарафов, Пенка Богданова, Камен Михов са заместници, предложени от мен. Пропуска се удобно в случая и законовата възможност, че главният прокурор, като всеки друг административен ръководител, може да по всяко време да поиска освобождаването на всеки, и да го получи, без да обяснява защо. Пропуска се и фактът, че до момента, това аз не съм го поискал", подчерта Сотир Цацаров.

"Призовавам и Цветанов, и лицето Делян Пеевски да си решават проблемите помежду си, без да ги решават чрез, или на гърба на прокуратурата. Същият призив ще отправя не само към лицата Делян Пеевски и Цветан Цветанов, но и към всички бивши и настоящи политици от парламентарни или извънпарламентарни сили-не си правете евтин ПР на гърба на прокуратурата. Нямам никакво самочувствие да олицетворявам себе си с институцията, но този евтин ПР е вреден за държавата, а в по-късен етап може да са окаже вреден и за самите вас”, завърши Цацаров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика