Цацаров поиска имунитета на Сидеров

3981
Цацаров поиска имунитета на Сидеров
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искания за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу народните представители Волен Сидеров и Десислав Чуколов. Това съобщиха от Прокуратурата.

Исканията са във връзка с разследване на Софийска градска прокуратура на хулиганска проява в гр.София на 09/10.10.2015г.

Цацаров: До края на деня ще реша за имунитета на Сидеров

До края на деня ще взема решение дали да поискам имунитета на Волен Сидеров. Това каза пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров,...

Доказателствата по делото сочат, че Сидеров и Чуколов в съизвършителство по между си са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Деянието е било съпроводено със съпротива срещу орган на властта – полицаи при СДВР, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред и се е отличавало по своето съдържание с изключителен цинизъм и дързост.

Установено е също, че Волен Сидеров и Десислав Чуколов поотделно са причинили леки телесни повреди на двама полицейски органи при изпълнение на службата им.

Законова пречка за наказателното преследване на Волен Сидеров и Десислав Чуколов е обстоятелството, че те са народни представители в 43-то Народно събрание и в това си качество се ползват с имунитет.

Главният прокурор е сезирал Парламента на Република България, тъй като съгласно чл. 70, ал.1 от Конституцията в тези случаи Народното събрание е органът, който може да даде разрешение за възбуждане и провеждане на наказателно преследване за извършените от народните представители престъпления от общ характер - престъпление по чл. 325 ал.2 във вр. с ал.1 във вр. с чл. 20 ал.2 от НК и престъпления по чл. 131 ал.2, пр.4, т.3 вр. чл. 130 от НК.

Съдия Мариета Райкова не се съобрази с "разстроения" Сидеров

Въпреки че първоначално беше обявено, че днешното заседание по делото срещу Волен Сидеров за хулиганство на летище „Варна“ ...

По-рано през деня Сидеров поиска лично да се види с Цацаров, но съобщение за подобна среща не последва.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com