Цацаров поиска от ЦИК свалянето на имунитета на втори кандидат за общински съветник

9064
Цацаров поиска от ЦИК свалянето на имунитета на втори кандидат за общински съветник
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе второ искане до ЦИК за снемане имунитета на кандидат за общински съветник, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване за извършена хулиганска проява на 04 октомври. На 03 октовмри било организирано събиране на симпатизанти на ФК „Левски“ за откриване на фен клуб в град Плевен. След приключване на мероприятието, част от феновете посетили заведение в град Плевен, стопанисвано от Борислав Георгиев, където употребили алкохол. Малко след полунощ на 03/04 октомври А. Христов, М. Хиндлиян, М. Пеков, И. Георгиев, Н. Данчев и Борислав Георгиев и други се отправили към друго заведение – клуб „Модерно“, където взели в пререкания с управителя на клуба, който не ги допуснал, тъй като при предходни подобни събирания феновете извършвали неправомерни действия. Реакцията на феновете от тази група била нанасяне на множество удари по лицето и тялото на управителя на клуба, счупване на вратите на клуб „Модерно“ и столове, намиращи се пред него, хвърляне на бутилки и камъни към входовете на клуба и намиращата се до него дискотека. Борислав Георгиев участвал в хулиганската проява, като нанесъл удар с юмрук по лицето на управителя на клуб „Модерно“.

Двама хулигани са заплашени от две години затвор за нападение над кандидат-кмет

Районна прокуратура в Исперих повдигна обвинения по образувано бързо производство срещу 30-годишния Метин Тахир и 40-годишния Бейхан Ме...

На място пристигнали полицейски сили на ОД на МВР Плевен, които въпреки оказаната съпротива срещу тях от футболните фенове, успели да възстановят обществения ред.

В хода на разследването е установено, че единият от извършителите на хулиганските действия - Борислав Георгиев, е кандидат за общински съветник в Плевен.

От деня на регистрацията си като кандидат за общински съветник Георгиев се ползва с имунитет – срещу него не може да бъде възбудено наказателно преследване без разрешение на ЦИК. Незабавно е уведомен главният прокурор, който внесе мотивирано искане до Централната избирателна комисия за даване на разрешение Борислав Георгиев да бъде задържан и привлечен като обвиняем за хулиганство.

Справка в данните на ЦИК показва, че Борислав Пламенов Георгиев е кандидат за общински съветник от партия "Средна европейска класа".

Проф. М. Константинов: Естествено, че ще има купуване на гласове тази година

Не може да сменим в момента закона и да поискаме въвеждането на образователен ценз за кандидат-кметовете, защото това ще наруши европей...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика