Цацаров защити новия председател на Върховния касационен съд

16378
Цацаров защити новия председател на Върховния касационен съд
Снимка: БГНЕС

Новоизбраният председател на Върховния касационен съд Лозан Панов не е „гнила ябълка“. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров в коментар на призива от Реформаторския блок към президента да не издава указ за назначаване на Панов.

В допълнениенедоволството срещу начина, по който бе избран ръководителят на ВКС, беше обяснено със „заинтересованости“.

Лозан Панов е новият председател на ВКС

Висшият съдебен съвет избра нов председател на ВКС след над 8 часа дискусия и последвали дебати на кадровиците в съдебната система. Съ...

Бившият заместник-председател на ДПС и парламента Христо Бисеров ще бъде призован „съвсем скоро“ пред съда по обвинението за укриване на банкови сметки, каза Цацаров.

"Обвиненията за чадър над Бисеров са спекулация", заяви  Цацаров. Той добави: "Последното съвещание на разследващия екип е в сряда. Делото трябва да влезне в съда".

В интервю за Диана Найденов главният прокурор директно атакува депутатите, като обясни, че без адекватни закони съдът и прокуратурата няма как да работят. Това е и една от причините да паднат обвиненията срещу Цветан Цветанов.

„В закона пише, че ред престъпления, сред които и това, в което са обвинени бившите директори на СДОТО, са престъпления само ако са извършени по време на война, военно положение или мисия в чужбина”, обясни Сотир Цацаров. По думите му отпадането на тяхната отговорност отпада и отговорността на бившия министър на вътрешните работи.

Цацаров отрече обвиненията, че активността на прокуратурата по случая "КТБ" обслужва ДПС. 

Главният прокурор ще иска депутатските имунитети на Сидеров и Цветанов

След като заработи 43-то Народно събрание, главният прокурор Сотир Цацаров ще отправи искане за сваляне на имунитетите на лидера на "Ат...

"Кой описа първи сигнала за КТБ до прокуратурата? Протестна мрежа. С ДПС ли работя?", попита риторично главният прокурор.

Малко преди това той обясни защо действията на прокуратурата винаги ще бъдат гледани с критично око от нейните врагове. "Думата пирамида бе използвана от Стив Ханке. После я използва, ако се не лъжа, Левон Хампарцумян. Ако тази пирамида, която се е захранвала с въртене на парите, беше рухнала след една година, какво щяха да напишат специалистите - "Прокуратурата не си свърши работата...".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com