Цачева изгони Касабов за обида срещу Сидеров, ПФ се отказват да влизат в зала

8501
Цачева изгони Касабов за обида срещу Сидеров, ПФ се отказват да влизат в зала

Патриотичният фронт в момента изразява, своята подкрепа към нашия колега Валентин Касабов заради това, че той беше абсолютно неправомерно отстранен от председателят на НС Цецка Цачева, тъй като тя отстрани в нарушение на чл. 155 от Правилника за дейността и работата на НС, защото това е една форма на тотално погазване на приетия правилник. Това потвърди Димитър Байрактаров от ПГ на ПФ, предаде Фокус.

„Във времето бяхме свидетели на изключително гаменско и хулиганско и какво ли не поведение, което целеше преди всичко от определени политически сили, най-вече от ДПС, да разпалва етническо напрежение и там нямаше никаква реакция“, обясни той.

Цветанов: Ще излезем със становище по ангажиментите към ПФ

Това, което поех като ангажимент пред ПФ, е в рамките на предстоящата седмица да подготвим становище по всички тези точки, които са пос...

По думите му днес в изказването си Валентин Касабов е използвал метафора и той е бил без никаква причина отстранен от зала.

„Именно поради тази причина ние отказваме да влизаме в залата в знак на подкрепа и протест срещу двойният стандарт на прилагане на правилника. Ще преценим за колко дълго време“, допълни Байрактаров.

Интересен факт е, че при поименна проверка в края на гледането на второ четене на промените в Наказателно-процесуалния кодекс (НПК), която беше извършена след изявлението на ПФ, Байрактаров беше в пленарна зала.

По-рано луд скандал се развихри в парламента между обичайните "врагове" - "Атака" и Патриотичния фронт.

Патриотите: Или правителството изпълнява исканията ни до 1 юли, или оттегляме подкрепата

Търпението и подкрепата на ПФ към този момент са на изчерпване. Това се казва в декларация, прочетена в Народното събрание от председат...

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска дума след декларацията на патриотите, в която те поставиха ултиматум на ГЕРБ заради Гърмен.

"Защо се въздържахте за Румяна Бъчварова? Защо няма да говори за Гърмен в парламента? Подкрепихте ГЕРБ, а четете някакви декларации. Знаете ли как гласуваха същите тези роми в Гърмен на последните избори - 4 към 1 за ГЕРБ срещу ДПС", обяви от трибуната Сидеров.

В отговор на трибуната се качи Валентин Касабов от Патриотите. "Как е белият прах, а, как ? Викайте по-силно", обърна се той към Сидеров. После изригна от трибуната: "Велик е Путин и перхидроленият пудел е негов пророк". Това принуди председателят на парламента Цецка Цачева да го изгони от залата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика