Цецка Цачева отново ще ръководи парламента?

30295
Цецка Цачева отново ще ръководи парламента?
Снимка: БГНЕС

Цецка Цачева отново ще застане на председателското място на парламента.

В ГЕРБ още не са решили кой ще й бъде заместник. Най-големи шансове отново да бъде издигната има Менда Стоянова, която вече натрупа опит. Обсъждал се вариант и за Цветан Цветанов, но той по-вероятно ще оглави ПГ на ГЕРБ.

ГЕРБ: Отказът на "Атака" да се срещнем е неуважение към парламентаризма

"Консултациите между ГЕРБ и "Атака" се провалиха заради неявяване на представителите на "Атака" в часа, определен от ГЕРБ и по реда на ...

Парламентът ще има четирима заместник-председатели. Най-вероятно партиите ще излъчват свои представители на ротационен принцип, пише в. "Преса".

Междувременно битката за разпределението на председателските места в парламентарните комисии започна. Успоредно с консултациите за съставяне на бъдещия коалиционен кабинет усилено текат и преговори за шефските постове в законодателния орган. 

На формациите, които ГЕРБ определи като потенциални партньори и с които проведе втори тур на управленския кастинг, ще бъдат дадени и председателски места в комисиите. Реформаторският блок очаква да получи три парламентарни комисии. За Патриотичния фронт са определени две, една отива при АБВ.

Реформаторите ще ръководят земеделската комисия. Като най-вероятен председател се очертава Румен Христов, който два пъти бе министър на земеделието в служебните кабинети на Ренета Инджова и Стефан Софиянски. Името му се лансира за поста и в евентуалния коалиционен кабинет. Блокът ще получи и една от следните комисии - енергетика, икономика или туризъм, след като мегаминистерството бъде разделено на три. ГЕРБ са готови да отстъпят на партньор и комисията по туризъм, както и социалната. Тази за еврофондовете също е на тезгяха. В партията на Бойко Борисов смятат, че е редно друга формация да я поеме, за да има контрол. 

ГЕРБ и Патриотичният фронт се разбраха - нямат принципни различия

Изключително продуктивна беше срещата ни с ПФ. При първата среща обсъдихме приоритетите, днес обсъждахме 94 конкретни предложния в пр...

На БСП и ДПС също ще бъде предложено ръководството на по една комисия. Двете партии най-вероятно ще се откажат, както направи ГЕРБ в миналия парламент.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика