Цонев: Борисов лъже за Мишо Бирата, няма доказателства за участие на Първанов

24905
Цонев: Борисов лъже за Мишо Бирата, няма доказателства за участие на Първанов
Снимка: БГНЕС

Съдът не е върнал лиценза на фабриката на Михаил Михов, известен като Мишо Бирата, както твърди Бойко Борисов. Съдът просто е спрял отнемането на лиценза, подчерта в предаването „Лице в лице” на bTV Йордан Цонев.

„Абе тоя Мишо Бирата ми се обади сега пак. Във фабриката му влезли некви полицаи, митничари. Хайде прибирай ги оттам, поехме ангажимент”. Това обаждане на Бойко Борисов към Ваньо Танов показва, че бившият премиер далеч не е искал да изпълни решение на съда. Обаждането реално е второ, за втората проверка на фабриката на „Леденика” в Мездра на 13-ти март, 2010 година. Преди това, през ноември 2009 година от Ломската митница са открили нарушения и са проверили фабриката. Затова се стига до съд, дело за лиценз, обясни Цонев.

Танов предупредил да не се наказват приятели на Борисов

Внимавай кои хора предлагаш за наказание, да не попаднеш на някой, който е приятел на премиера, че тогава и двамата ще си ходим. Това...

Между отнемането на лиценза и решението на съда това отнемане да бъде спряно е имало производство на продукция, която е правена под митнически контрол, с точен отчет. Втората проверка, на 13-ти март 2010 година, е извършена, защото според свидетели в предприятието има включени светлини, пушат комини т.е. тече работен процес. А това е нарушение, каза председателят на Временната анкетна комисия „Мишо Бирата”.

Намират тетрадка с указания, че трябва да се работи през почивните дни, при такива условия, че да не се разбере, да се почисти и в понеделник никой да не отиде на работа, заяви Цонев.

Депутатът от ДПС посочи, че още по-голямото нарушение е, че са намерени документи за производство на спирт във фабриката на Мишо Бирата. Тя е нямала лиценз за такова нещо – а това вече е много по-сериозно нарушения, казва Цонев.

Йордан Цонев заяви, че тепърва Временната анкетна комисия „Мишо Бирата” ще продължи да работи, ще разпитва и още свидетели. Ваньо Танов е много активен в медиите, ние ще му задаваме още въпроси и може да стане още по-голям герой, каза депутатът от ДПС.

Още два месеца ще работи парламентарната комисия "Мишо Бирата"

С два месеца се удължава срокът на действие на Временната анкетна комисия за проверка и установяване на всички обстоятелства около т.на...

Цонев добави и че няма никакви други свидетелства, освен думите на Борисов „там поех ангажимент и не съм като Георги Първанов”, за намеса в случая „Мишо Бирата” на Първанов. За мен тези думи, предвид колко много обича Борисов да лъже, не са доказателство, завърши Йордан Цонев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com