Цонев към Цветан Василев: Престани с този евтин водевил

6813
Цонев към Цветан Василев: Престани с този евтин водевил
Снимка: БГНЕС

Това е един евтин водевил, който струва страшно скъпо на българските граждани. Това каза депутатът от ДПС Йордан Цонев пред БТВ по повод сагата около банкера Цветан Василев и КТБ.

Цонев апелира Цветан Василев да престане с този водевил и да застане и да защити бизнес модела си, който по думите на Василев се определял за иновативен. „Не знам от кога пирамидите станаха иновативен бизнес модел. Това е просто потресаващо, което се случва в страната. Стои си там, крие се, ние се чудим как да оправим бакиите му тук, чудим се как да запазим от машинациите му малкото останала собственост, за да може държавата и данъкоплатците да се удовлетворят и той оттам раздава морални присъди”, коментира Цонев.

ДПС няма да подкрепи тегленето на 16 млрд. лева заем

Нямаме анализ дали тегленето на нов външен дълг от 16 милиарда лева е противоконституционно, но едно решение може да не противоречи н...

Той каза още, че Василев има адвокати, по които също може да прати материалите по делото. „Ние не приемаме никакви легенди и приказки, приемаме действия. Нашите действия са насочени към истината. Банката можеше да бъде одържавена през юли, ако управляващите партии тогава, беше се съгласила да приеме този закон. Парламентарната група на ГЕРБ не я виня, защото беше в опозиция, бяха влезли да осигурят кворум”, каза още Цонев.

По думите му внесения от него Законопроект за бърз достъп до гарантираните влогове, внесен на 4 юли, е трябвало да бъде разкрита пълната истина за КТБ посредством наемане на международен консорциум, който да разследва всички финансови потоци. „Реформаторите бяха против преструктурираните на КТБ и казаха да се действа по сегашното законодателство. Нека да ги питам къде сме по сегашното законодателство”, коментира още Йордан Цонев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика