Цветан Цветанов: ЕНП трябва да има позиция по ситуацията около Гърция

7683
Цветан Цветанов: ЕНП трябва да има позиция по ситуацията около Гърция
Снимка: БГНЕС

Енергийният съюз е чудесна възможност за Европейския съюз страните-членки да гарантират енергийните доставки и да ги диверсифицират. Истинската солидарност, заедно с модернизираната инфраструктура, ще намалят уязвимостта на Европейския съюз (ЕС) и ще предотвратят използването на енергетиката като инструмент за политическо изнудване от доставчици-монополисти.

Това бе записано в специална декларация, която приеха по време на Срещата на върха на председателите на парламентарни групи на партиите-членки на ЕНП в националните парламенти, която се проведе в Брюксел, на която присъства и председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Съдия-докладчикът по делото срещу Цветанов си направи отвод заради родствени връзки

Съдия Надежда Трифонова си направи отвод по делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов заради отказаните специални разузнава...

В декларацията се посочва още, че сътрудничеството между съседните страни трябва да се базира на общи закони и норми и принципите на единния пазар, които да служат за дългосрочната сигурност на доставките. В изказването си по време на срещата Цветан Цветанов заяви, че всички страни-членки трябва еднакво да спазват Маастрихтските критерии, за да се гарантира фискалната сигурност на цяла Европа. Цветанов подчерта, че ЕНП трябва да има позиция по ситуацията около Гърция. Зам.-председателят на ГЕРБ посочи като пример, че в момента българското правителство на премиера Бойко Борисов полага всички усилия да възстанови доверието на Европа, включително и в сферата на финансовата стабилност.

В рамките на срещата Цветан Цветанов разговаря и със заместник-председателя на Групата на ЕНП за връзките с политическите групи в националните парламенти Естер де Ланге. Двамата обсъдиха ситуацията в Гърция и отражението й върху Европа и върху страните от региона.

Цветанов и Естер де Ланге се обединиха около тезата, че всички страни-членки имат отношение към проблема и трябва да работят за финансовата стабилност на Обединена Европа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика