Цветанов: Ако кабинетът на ГЕРБ получи подкрепа само от ДПС, оставка на следващия ден

16722
Цветанов: Ако кабинетът на ГЕРБ получи подкрепа само от ДПС, оставка на следващия ден
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ няма да участва във властта като самоцел. Ако само ДПС подкрепи едно правителство с премиер Бойко Борисов, още на следващия ден ще бъде подадена оставка. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в ефира на bTV.

От думите му стана ясно, че партията ще води разговори с всички парламентарно представени партии. В ГЕРБ са категорични, че нито ще бъдат зависими от Реформаторския блок, нито ще правят отсъпки за условията, поставени от дясното обединение.

Цветанов: ГЕРБ ще направи опит за съставяне на правителство

Ще направим опит за съставяне на правителство с лидер Бойко Борисов. Разговорите вероятно ще отнемат доста време. Това заяви зам.-предс...

Същевременно зам.-председателят на ГЕРБ пусна силен анонс за работа с Патриотичния фронт. Обединението между НФСБ и ВМРО се държало най-национално отговорно.

С куп таблици и карти пред себе си, Цветанов направи и бърз разбор на вота от неделя. Той обясни по-скормната парламентарна група на ГЕРБ с ниската избирателна активност. Toj подчерта, че „БСП прави пълно отстъпление” в някои свои „крепости” като Перник, Видин, Враца и Сливен, а също и в ромските махали, където пък ДПС сега отбелязали ръст.

Контролираният вот стана повод и за атака на Цветанов към Реформаторите – той посочи, че в Хасково е била проведена операция срещу купуването на гласове, но така и не е било казано кой е бил купувачът.

Бившият вътрешен министър призова за преодоляване на реваншизма и агресията от 42-то НС. Според него това се налага, тъй като България е в много тежко финансово положение. То се затруднява допълнително и от факта, че парите по новите европрограми нямало да бъдат пуснати и през 2015 г.

Цветанов претендира, че ГЕРБ може да признае грешките си и да не ги повтаря

Избирателят първо трябва да знае какви са управленските секторни политики, които се предлагат. ГЕРБ ще спечели избирателите, като напра...

Цветанов не пропусна и да се само похвали. По думите му обвиненията в полицейщина по времето на ГЕРБ били преувеличени и като цяло по това време било направено най-доброто в сектор сигурност за последните 25 години. Най-лошо било по време на кабинета "Орешарски".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика