Цветанов: ГЕРБ не притежава имота в Бояна

38313
Цветанов: ГЕРБ не притежава имота в Бояна
Снимка: БГНЕС

„Това, което мога да кажа е, че всяка партия решава дали има нужда от подобен имот като този в „Бояна", който да бъде използван за партийни цели. В къщата не живее никой, а тя е използвана единствено за партийни събрания и срещи.

Знаете на какво беше подложена партията през последните месеци - знаете как не можеше да се провеждат подобни партийни срещи в офисите на партията или в дома на лидера Бойко Борисов в Банкя". Това каза в ефира на БТВ „Тази сутрин" Цветан Цветанов, зам.-председател на ГЕРБ.

Испания удостои Цветанов със Сребърен кръст

Заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов е бил удостоен със Сребърен кръст на Ордена за граждански заслуги на Гражданската гв...

„Наемът на имота е в размер на 7-8 хиляди на месец, а договорът е за около година. В скоро време предстои да започнем процедура по прекратяването му, понеже вече обстановката в последно време се успокои и няма нужда от използването на такъв имот", каза още той.

Цветанов заяви, че партията му не притежава имота и първо трябва да говори със собствениците и ако те нямат нищо против, то ГЕРБ нямат никакъв проблем да позволят на журналистите да разгледат имота в „Бояна".

„Не е вярно, че съм канил Делян Пеевски навръх рождения му ден, докато съм бил вътрешен министър, дори не знам кога е роден той", каза още бившият министър на вътрешните работи.

„Когато съм се срещал с Пеевски, той ми е споделял, че ръководството на ДПС не гледа с особено добро око на действията на партия ГЕРБ в смесените райони. Аз съм изслушвал мнението на всеки, но в крайна сметка винаги съм постъпвал според моите убеждения и съвест", добави Цветанов.

Сериозни нарушения са допуснати по делото срещу Цветанов, смятат от СГС

Съществени нарушения на процесуалните правила са допуснати на фазата на досъдебното производство, които нарушават правото на защита на ...

„Моето отношение към гражданите и депутатите като вътрешен министър винаги е било едно и също и когато някой е искал срещи с мен, аз не съм отказвал. Всяка една среща като министър съм я правил в МВР без да се крия или да се срещам тайно с някой ", допълни той.

„15 от нощувките от посещението ми в САЩ бяха платени от страната домакин. Всъщност тенденцията при всичките ми посещения като вътрешен министър в чужбина в държави от ЕС или извън него е била, че те са били поемани от страната домакин. Посещението ми в САЩ беше по покана на ръководителите на основните служби по сигурността там. Срещите с тях и произлезлите и подписани след това споразумения за взаимопомощ бяха огромен успех не за Цветан Цветанов като вътрешен министър, а за България като цяло и за повишаването на доверието към държавата ни и нейната борба с престъпността", каза още Цветанов.

„Позицията на българското правителство към „Хизбула" по случая с атентата в „Сарафово" е била на базата на доказателства по случая, а не на базата на някакъв външен натиск. По-добре беше българското правителство да изрази принципната си позиция по случая и благодарение на подкрепата, която получихме след това, бяха предотвратени някои атентати на територията на Европа", каза бившият министър във връзка с терористичен акт на летище „Бургас" през 2012 година.

„На мен конкретно не ми стана ясно защо бившият председател на НАП и бивш депутат от ГЕРБ Красимир Стефанов напусна парламентарната група. Той никога не е имал връзката с партийния живот и дейност в партията, а беше избран като депутат, защото имахме желанието да използваме неговата експертност и дългогодишен опит в областта на финансите", каза Цветанов относно зачестилата тенденция членове на ГЕРБ да напускат партията.

Ася Петрова: Натиск върху мен има заради работата ми като прокурор

Компроматната война срещу мен се води постоянно, като тя е агресивна и доста сериозна. През миналата година дори бях следена от автомоб...

„В партия ГЕРБ всички депутати, които са били избрани в листите да я представляват в Народното събрание, са били избирани на базата на различни събрания и избори по места в страната, а не са били предлагани под някакъв външен натиск. Но в момента, когато някой реши да тръгне по път различен от този на партията и реши да я напусне, аз не мога да кажа дали той е зависим от някой по някакъв начин", завърши Цветанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика