Цветанов: Има по-подходящи хора от Бакалов за шеф на ДАНС

11374
Цветанов: Има по-подходящи хора от Бакалов за шеф на ДАНС
Снимка: БГНЕС

Кандидатът за шеф на ДАНС със сигурност ще бъде достоен и професионалист. Това каза заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в предаването „Лице в лице” по БТВ. По думите му в момента се дискутират определени лица, сред които 1-2 са фаворити.

„Мога да споделя пред вас, че в парламента всички законопроекти, които ще се гледат в сектор „Сигурност” са с една единствена цел – да има стабилност и секторът да не бъде в пряко ниво на политическа дейност”, посочи заместник-председателят на ГЕРБ.

Определиха временен шеф на ДАНС

Министерският съвет предлага на президента да издаде указ за освобождаване на Светлозар Лазаров като главен секретар на Министерството ...

„Това което се предприема от правителството като действия е да се постига консенсус по важни теми за обществото, за да се даде стабилност в управлението, която се вижда в последните 4 месеца”, отбеляза Цветанов.

На въпрос дали има вероятност Йордан Бакалов наистина да стане шеф на военното разузнаване, както се говори, Цветанов поясни, че е по-вероятно това да стане факт в близко време. „Тази процедура е изцяло в компетентността на министъра на отбраната. Винаги, когато се е говорело за военна информация, е ставало въпрос за 2-3 кандидатури, които са част от професионалната общност”, заяви Цветанов и уточни, че за пръв път се прави предложение на човек, който няма опит в сферата. Той добави, че не е против кандидата Бакалов, обявен от министъра на отбраната, но смята, че има други хора, които са експерти в областта и ще се справят по-добре.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика