Цветанов: Лазаров, Писанчев и Йовчев бяха грешни решения

16374
Цветанов: Лазаров, Писанчев и Йовчев бяха грешни решения
Снимка: БГНЕС

Светлозар Лазаров, Владимир Писанчев, Цветлин Йовчев бяха грешни назначения. А големите професионалисти бяха изтикани. Ако аз бях министър, Лазаров можеше да бъде шеф на районно управление най-много. Това каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пред Люба Кулезич в Нова тв. той припомни провала на акцията в Лясковец и други гафове на главния сектар на МВР. 

Той обясни, че целта на промените в закона за МВР е не смяна на личностите, а да оправим системата. 

В края на януари продължават делата срещу Цветанов

Софийски градски съд насрочи делото срещу Цветан Цветанов и тримата бивши директори на СДОТО за края на януари 2015 година, предаде Б...

Никой не искаше да има ефективност в борбата срещу организираната престъпност, затова прехвърлиха ГДБОП в ДАНС. Да припомня в началото на 2009 г. спирането на отвличанията, които тормозеха страната, заловените наркотици. Направиха ги хора професионалисти, които работеха свободно в системата на МВР. Това обясни още Цветанов, който тогава бе министър на вътрешните работи. 

Той смята, че е понесъл удари като делата срещу него, защото е защитавал гражданите от организираната престъпност. 

От 2009 до 2013 България получи подкрепа от всички евроатлантически партньори. От средата на 2013 това доверие беше загубено, каза той и добави, че през февруари - април тази година има разговори с Европол, в които се изказва загриженост, че България липсва от сътрудничеството. Няма започнати никакви значителни разследвания, никакви операции. 

Проблемите, които възникват около моите дела се на блюдават много внимателно, припомни Цветанов. Ханс Петер Ул - пети мандат депутат от Бундестага е негов адвокат. 

ГЕРБ отлага спорните промени в пенсионната реформа?

ГЕРБ ще отложи предложените спорни промени за пенсионните осигуровки. Те не получават одобрението на коалиционнните партньори от  ...

За търканията с партньорите около пенсионните фондове той смята, че темата е приключена. Убеден съм, че до 31 март ще има дебати и ако се наложи ще бъдат направени промени. 

В комуникацията с партньорите имаше известен проблем, но нямаше време, обясни той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com