Цветанов: Най-доброто за МВР ще е, ако се намери профилът на Калин Георгиев

16524
Цветанов: Най-доброто за МВР ще е, ако се намери профилът на Калин Георгиев

Най-доброто за МВР ще е, ако се намери профилът на Калин Георгиев. Това каза пред бТВ заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Според бившия вътрешен министър профилът на бившия главен секретар от управлението на ГЕРБ е най-подходящ за системата. Цветанов не коментира дали наскоро назначения за зам.-главен секретар Георги Костов е евентуална кандидатура за поста на Светлозар Лазаров.

Относно изчезналите тефтерчета на Филип Златанов Цветанов коментира, че целта на тези тефтерчета е била единствено да се дискредитират президента и управлението на ГЕРБ. Попитан дали се разпознава сред инициалите в скандалното тефтерчето на Филип Златанов Цветан Цветанов отговори: "Не". На уточняващия въпрос дали знае кой е Б.Б., той отговори отрицателно. "Нито съм виждал това тефтерче, нито съм имал интерес да го видя", посочи още той.

Припомняме, че Светлозар Лазаров встъпи в длъжността главен секретар на 7 юни 2013 г. През юли тази година с новия Закон за МВР, който влезе в сила, Лазаров бе назначен с мандат от 5 години на тази длъжност. След съставянето на втория кабинет "Борисов", ГЕРБ внесе проект за изменение на Закона за МВР, чрез който се готви прекрояване основно сектор "Сигурност". Връщат се и правомощията на президента да назначава с указ главния секретар на МВР и председателя на ДАНС.

В края на май месец миналата година Калин Георгиев напусна системата на МВР. По време на управлението на ГЕРБ той три пъти подава оставка, но тя не беше приемана. В края на април месец 2013 г. Калин Георгиев заяви, че вече е изгубил интерес да работи в МВР. Думите му бяха по повод скандалите с подслушвания, разтресли страната преди изборите и случая с бившия директор на ГДБОП Станимир Флоров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика