Цветанов: Не беше моя работа да разследвам несъответствия за Пеевски и медиите му

15838
Цветанов: Не беше моя работа да разследвам несъответствия за Пеевски и медиите му
Снимка: БГНЕС

„Мога да гарантирам, че никога по никакъв повод не съм оказвал подобен натиск, за който се твърди, на когото и да било”. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия бившият вътрешен министър Цветан Цветанов по повод интервю на Делян Пеевски, дадено вчера (10 февруари) пред Агенция ПИК и отпечатано в днешния брой на вестник „Преса” под заглавие „Лъжите на Цветанов минаха всички граници”.

В интервюто Пеевски твърди, че е присъствал на среща между Цветанов и главния прокурор Сотир Цацаров, на която Цветанов е поискал медиен чадър над известни имена от подземния свят - Киро Японеца и Йоско. Освен това Цветанов е поискал прокурор Ася Петрова, която работеше по делото "Килърите", да стане заместник на Сотир Цацаров.

КС: Искането на Плевнелиев за решението за отмяна избора на Пеевски е недопустимо

Недопустимо е искането на президента до Конституционния съд (КС) да обяви за противоконституционно решението на парламента от 19 юни 20...

Японеца беше прострелян в главата на 10 април 2005 година, като куршумът засегна малкия мозък. Петрова пък стана заместник на Цацаров, но след като БСП и ДПС дойдоха на власт, това се промени.

Бившият вицепремиер не успя да обясни защо по време на правителството на ГЕРБ не е имало действия срещу медийната империя на Пеевски. Въпросът му беше зададен след като Цветанов посочи, че Пеевски сам си бил признал, че има много медии. Според ексвицепремиера обаче той го е бил направил чак сега, а преди, по времето на ГЕРБ, от данъчната му декларация не личало да има медии. Цветанов обаче каза, че се е знаело от 2008 година, че Пеевски има медии. Бившият вътрешен министър обаче заяви, че не било негова работа. Ставаше така, че Пеевски управляваше медиите си чрез подставени лица, обясни ексвицепремиерът.

За сметка на това Цветанов отрече твърденията да е оказвал натиск за назначението на Ася Петрова и я похвали като добър професионалист, тъй като делата, по които работела били с 98% успеваемост.

Вътрешният министър категорично отрече и твърденията, че е бил закрилян от медиите на Делян Пеевски и допълни: „в момента държавата се управлява от оригархия, организирана престъпност и задкулисие”.

Делян Пеевски диктува ключовите решения в БСП и България, заяви Първанов

Не е вярно, че "никой и нищо не стои над БСП и над България". Делян Пеевски диктува ключовите решение не само на ДПС, но и на БСП. Има ...

На въпрос защо Сотир Цацаров и Пеевски заедно са влезнали в кабинета на Цветанов, бившия вътрешен министър отговори: „Нещата, които сме говорили са били общи, защото двамата влязоха заедно в моя кабинет. Двамата дойдоха на тази среща, но разговорите, които водихме вътре бяха неформални”. По думите на Цветан Сотир Цацаров е довел Пеевски на срещата.

Според него шефът на ДАНС Владимир Писанчев бил назначени благодарение на Делян Пеевски. Цветанов отрече да е имало сделка при избора на главния прокурор Сотир Цацаров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Не се очертава лесна и стабилна коалиция: Политолози за очакванията след изборите

Председателят на ЦИК се надява да няма пак "кодове" за машините

Росица Матева: ЦИК работи за честни избори 2 в 1

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com