Цветанов: Очаквам и шефът на ДАНС да подаде оставка

10849
Цветанов: Очаквам и шефът на ДАНС да подаде оставка
Снимка: БГНЕС

Предполагам, че председателят на ДАНС Владимир Писанчев ще подаде оставка, защото вчера след всичко това, което имаме като ситуация през последните 24 часа, моралът ще надделее. Това коментира председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той изрази надежда с оставката на Писанчев да отпаднат всички спекулации.

Според бившия министър внушенията и спекулациите, които бяха направени след оставката на министър Веселин Вучков, са дали повод на премиера да търси бързо решение. Това се е налагало, тъй като тези спекулации са щели да продължат седмици наред, а днес "държавата се нуждае повече отвсякога от стабилност", информира агенция "Фокус". 

Борисов идва в НС само да поиска оставките на Лазаров и Писанчев

Поради предварително поет ангажимент с международно участие, премиерът Бойко Борисов няма да участва парламентарния контрол днес. Това...

Кой ще бъде предложен за главен секретар на МВР е от компетентността на Министерския съвет по предложение на министър на вътрешните работи е да предложи главен секретар на МВР.

„Убеден съм, че предложеният за нов главен секретар на МВР ще бъде професионалист, защото изисква специфични усилия по Закона за МВР. По-важно е да бъде познат за професионалистите от системата на МВР“, каза Цветанов.

Има няколко имена, които се спрягат, но според него до окончателното до решение не трябва да се коментира в публичното пространство. „Нека да не обвързваме нещата по този начин оставката на министър Веселин Вучков и оставката на главният секретар на МВР“, допълни Цветанов.

„В 11 без 15 часа чакам Писанчев да дойде. Това са офицери с чест, не вярвам да станат проблеми”. Коментарът направи по-рано днес премиерът по-рано днес премиерът Бойко Борисов по повод оставката на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Премиерът намекнал пред Радан Кънев за смени на Писанчев и Лазаров

Неговото уверение и вярвам убеждение е, че в тази ситуация трябва да бъде сменен вътрешният министър и главният секретар на МВР (Светло...

Главният секретар ще бъде избран от министъра на вътрешните работи. Борисов заяви, че има вече готово предложение за председател на ДАНС. Той го пази в тайна засега, но гарантира, че ще е съгласувано с всички възможни хора на света. Премиерът беше категоричен, че няма да смени шефа на ДАТО Цветан Китов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика