Цветанов: Операцията в Лясковец е планирана непрофесионално

19285
Цветанов: Операцията в Лясковец е планирана непрофесионално
Снимка: БГНЕС

Не знам защо трябваше по този непрофесионален начин да се планира тази операция, за да се даде човешки живот на полицай и да бъдат ранени още трима български полицаи. Това каза пред журналисти в парламента заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, във връзка със случая в Лясковец.

„Служителите са изключително притеснени от хаотичното действие на главния секретар и популизма и пропагандата, която прави Цветлин Йовчев. Затова смятам, че е време те да дадат отговор какво са направили през последните 9 месеца, управлявайки МВР”, заяви Цветанов, цитиран от Фокус.

Стрелецът от Лясковец е бил с постановление за принудително лечение

Прокуратурата е издала постановление за принудително лечение на Петко Петков от Лясковец, но той е отказал да бъде лекуван. Национ...

„Искам да изкажа съболезнования към близките и роднините на загиналия полицай. Смятам, че с тази неадекватност, която наблюдаваме в МВР, с псевдореформите, които прави, бяха освободени много професионалисти. Бяха освободени хора, които се заклеймяваха, че са близки до Цветанов или близки до ГЕРБ, а това бяха служители, които работят над 15 години в системата на МВР, имат съответния опит. Когато политиците взимат отношение по професионалните качества на служители и се освобождават на този принцип, това е пагубно за всяка една система”, посочи Цветан Цветанов.

„От това, което съм информиран от нашата структура в Лясковец и от директора на училището, знам, че в последните 4 - 5 месеца е имало около 6 писма, които са били отправени като заплаха към директора и към учениците. Директорът, както във всяка една ситуация на всеки един директор, изпраща по компетентност тези писма на съответните полицейски районни управления. Това, което знам, че е направено – в последните 15 - 20 дни е бил доста активен в последното си писмо, което е написано до директора. Директорът го е предоставил на полицейските служители”, обясни той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика