Цветанов: Парламентът си тръгва с най-ниско одобрение

11222
Цветанов: Парламентът си тръгва с най-ниско одобрение
Снимка: БГНЕС

Трябва да се стремим противопоставянето да бъде забравена тема за българската политика. Това заяви по време на разискванията по оставката на правителството Цветан Цветанов, зам.-председателят на ГЕРБ, предаде БГНЕС.

Цветанов заяви, че в днешния ден всички депутати трябвало да бъдат достатъчно смирени, а в края на 42-то НС все пак трябвало да бъде съхранено достойнството на институцията на НС.

Не е нормално в една демократична държава едно правителство да управлява 421 дни, от които повечето с протести. Не ГЕРБ е виновна за белия автобус, а загражденията около НС, каза той.

"Парламентът си тръгва с най-ниско одобрение от обществото и ще остане може би, че бил с най-дългото заграждение, което изолира основният ни девиз - "Съединението прави силата". Нека се обединим и да забравим различията на партийните идеологии, от тук-нататък зависи и какво ще се случва в следващия парламент. За да може да имаме по-добра среда, нека се концентрираме в измененията на бюджета за 2014 г., защото трябва да върнем доверието на българските общини", призова дясната ръка на Борисов.

Нека да не спъваме работата на следващия служебен министър-председател, нека всеки един да се разграничи противопоставянето, което наблюдавахме през тази година и сценария "Костинброд", продължи Цветанов.

Преди това Емил Георгиев от Коалиция за България заяви в изявление, в което каза, че не се срамува от това Народно събрание, но се срамува, че в тази зала е имало народни представители, които заради корпоративни цели са готови на национално предателство.

Не съм съгласен, че това правителство е правителство на малцинството. Трябва да отдадем заслуженото на правителството, добави Георгиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика