Цветанов: Реформаторите са единственият ни потенциален партньор

15611
Цветанов: Реформаторите са единственият ни потенциален партньор
Снимка: БГНЕС

Реформаторският блок е единственият от партньор, с който можем да се обединим за силно правителство с дясноцентристко управление, ако спечелим изборите. Това каза бившият министър на външните работи Цветан Цветанов в студиото на “Денят започва”. Той открои и че ГЕРБ ще участва самостоятелно на изборите.

От ГЕРБ искат оставка на правителството до юли и предсрочни парламентарни избори до септември месец тази година. По същото време трябва да има и референдум, на който да се решат въпросите със задължителното гласуване и електронния вот, добави Цветанов.

Отложиха старта на третото дело срещу Цветанов

Делото срещу бившия вътрешен министър Цветна Цветанов за незаконно подслушване не тръгна от първия път днес и бе отложено за 3 юли. ...

Единственото противодействие на купуването на гласове е високата избирателна активност, категоричен беше бившият вицепремиер. Тази активност ще определи по-нормалната представителност на българските граждани в европейски или български институции.

Цветанов посочи, че в българския парламент трябва да работят партии, които имат най-високата обществена подкрепа. Той изрази увереност, че тогава няма да се стигне до кризата, в която се намираме в момента.

Бившият вицепремиер е оптимист, че двете дела срещу него, които се обжалват в момента, до края на годината ще приключат с оправдателна присъда. Той ги определи като репресия и политически процеси, които са били насочени срещу реформите, които е провеждал той и екипът му.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика