Цветанов: Ще излезем със становище по ангажиментите към ПФ

5665
Цветанов: Ще излезем със становище по ангажиментите към ПФ
Снимка: БГНЕС

Това, което поех като ангажимент пред ПФ, е в рамките на предстоящата седмица да подготвим становище по всички тези точки, които са посочени в тяхната декларация и в по-следващия вторник ще направим една работна среща с тях, на която ще можем действително да ги запознаем с позицията и становището на ПГ на ГЕРБ. Това каза пред журналисти в Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде „Фокус“.

„ПГ на ГЕРБ няма да внесе предложения за промени в Изборния кодекс, защото категорично сме заявили, че три месеца преди провеждането на местни избори да правиш промяна в Изборния кодекс винаги отваря възможността за много спекулации и внушени“, обясни той.

Патриотите: Или правителството изпълнява исканията ни до 1 юли, или оттегляме подкрепата

Търпението и подкрепата на ПФ към този момент са на изчерпване. Това се казва в декларация, прочетена в Народното събрание от председат...

По думите му ако се постигне консенсус и с останалите парламентарно представени групи, тогава действително може да се консолидират около една промяна и две промени, които могат да бъдат направени, но да не стигат до политическото популистко говорени, което може да предизвика евентуалните промени в Изборния кодекс.

„Ежедневно водим разговори с всички парламентарно представени партии, разбира се с тези, с които формираме парламентарното мнозинство. Разговорите, които бяха проведени, са свързани със законодателни промени, които могат да бъдат направени в сегашният парламент“, обясни той. По думите му всичко, което се предлага, е завишаване на санкциите, които са за закупуване и продаване на гласове. „Смятам, че това може да бъде заложено не в Изборния кодекс, а в Наказателния “, посочи депутатът като допълни, че в преференцията, която ПФ изразява като едно от условията заложени в декларацията, трябва да се търси политически консенсус в рамките на парламентарно представени парии и само това да бъде като промяна, която може да настъпи в Изборния кодекс.

„Ако влезем в хипотезата на всяка една от парламентарните групи да дава предложения, времето няма да ни стигне във връзка с предстоящите местни избори да направим конкретните изменения“, заяви той. Цветанов посочи, че ще има много спекулации ако започне промяна на Избирателния кодекс.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика