Цветанов: Стремим се към осма победа на евроизборите

16703
Цветанов: Стремим се към осма победа на евроизборите
Снимка: БГНЕС

Победите ни са седем. Смятам, че се стремим към осма победа на предстоящите европейски избори. Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов при представяне на доклад на Изпълнителната комисия на ГЕРБ на Редовното отчетно-изборно делегатско национално събрание, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Беше важно да не делим кметовете на ваши и наши – нещо, което се случва в момента. „Винаги сме се водили от принципа, че във всяко населено място живеят българи, независимо от тяхната политическа и етническа принадлежност”, заяви Цветанов.

„Даде се възможност и оперативните програми да имат своите приоритети, да се усвояват средства за развитието на регионите. Най-тежкото предизвикателство и слабостта на всички политически формации е когато си в управление и предстоят местни избори. В условията на тежка икономическа криза трябваше да се мобилизираме максимално. През 2011 г. партия ГЕРБ увеличи числеността на кметовете и общинските си съветници. Имахме 94 кметове, от които 14 в областни градове, както и 1611 общински съветници. Беше много важно да знаем какъв е реалният резултат – 1,2 милиона гласа за кметове”, подчерта Цветан Цветанов.

Цветанов остава зам.-председател на ГЕРБ с 37 депутатски подписа?

37 депутатски подписа са спасили главата на Цветан Цветанов и той остава зам.-председател на ГЕРБ, съобщи агенция БЛИЦ. Днес партията ...

„Предстояха президентски избори. Спечелихме тези избори и на балотаж Росен Плевенлиев победи опонента си Калфин с 1 680 000 гласа”, заяви той.

Отборът на ГЕРБ вече е с по-разширен състав и може да разчита на много висококласни състезатели, които могат да се борят във всяка една надпревара, каза Цветан Цветанов. „Партия ГЕРБ ще има най-много евродепутати в предстоящите избори. Тези избори ще бъдат Рубиконът – дали ГЕРБ ще продължи с този устрем и ще направи заявка за бъдещо управление”, обясни Цветанов.

„Една партия е силна, когато има възможност да мине и през формата на опозиция. Тогава се вижда кои са били истинските ни членове, всички, които сме се борили, за да променим България”, посочи Цветанов.

Не се получи това, което искахме – да има ясен политически дебат, сблъсък на идеи, на програми, а имаше сблъсък на конфронтация чрез опорни точки, внушения, пропаганда. 11 май е денят, в който се създаде тази конфронтация, политическа нестабилност, която рефлектира върху инвестициите, българските работодатели, бизнеса”, допълни той.

Цветан Цветанов припомни изборите за кмет във Варна, където спечели кандидатът на ГЕРБ. „България се нуждае не от противопоставяне, а от етническа толерантност, уважение на мнението”, подчерта Цветан Цветанов.

Цветанов: Не съм искал медиен чадър над когото и да било

„Има справка изготвена от ГДБОП, което е изпратена по компетентност на главния прокурор на република България касаеща действия св...

„Предстоят ни важни избори за Европейски парламент. Върнахме кондицията на партия ГЕРБ”, каза той. „Има моменти, където сме имали разминавания, но сме се старали да имаме чуваемост. Заложихме на социологически изследвания, на потенциални кандидати, за да заложим на тези, които ще получат най-широка подкрепа”, посочи Цветанов. Той благодари на всички от ЕНП, които стоят зад ГЕРБ. По думите му ГЕРБ е успяла да увеличи международната си дейност.

„Отборът на ГЕРБ вече е с по-разширен състав и може да разчита на много висококласни състезатели, които могат да се борят във всяка една надпревара”, заяви Цветан Цветанов.

 

 

 

Радан Кънев: Заплахата за гражданския мир цели да заглуши скандала "Пеевски-Цветанов-Цацаров"

"Най-уродливото лице на посткомунистическата мафия у нас е готовността й да предизвиква етническо противопоставяне". Така говорителят н...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com