Цветанов: Трябва да се ограничи командироването на полицаи към турската граница

37388
Цветанов: Трябва да се ограничи командироването на полицаи към турската граница
Снимка: БГНЕС

Зимните месеци, когато има лоши метеорологични условия, миграционния поток по принцип намалява. В тази връзка смятам, че трябва в много по-оперативен порядък да се пренасочат полицейските сили и да се ограничи командироването им от вътрешността на страната към българо-турската граница. Това заяви Цветан Цветанов, заместник-председател на ГЕРБ и председател на ПГ на ГЕРБ, предаде Фокус.

„Трябва да се предприемат действия за назначаване на трудов договор към МВР на хора, които могат да бъдат назначени от икономисаните средства от това командироване, за което се отделя един голям държавен ресурс и на МВР, а паралелно с това оголваме вътрешността на държавата с необходимото полицейско присъствие”, обясни той.

Ще се търсят нови варианти за защита на границата с Турция

На 26 декември сутринта казах на Гранична полиция и главния секретар на МВР Светлозар Лазаров да отменят операцията с живи патрули на н...

„Трябва да бъде преустановено това командироване и да започне евентуалното назначаване на определени щатни бройки – 700-800 или колкото се прецени, че е възможно да бъдат назначени, за да може да се осигури една допълнителна гаранция за охраната на българо-турската граница”, посочи Цветанов.

По думите му засилващият се миграционен поток през последната година и половина е повлияла много сериозно върху ситуацията в държавата. Според него страната ни не е готова да създаде интегрирани програми за интегритет на тези хора. „Това винаги създава бъдещи проблеми, които биха могли да възникнат като определени глобални конфликти на територията на страната. Мога да заявя категорично, че няма перспектива през предстоящите 10-12 месеца да бъдат инициирани или преустановени тези конфликти”, каза още Цветан Цветанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика