Цветанов: Знаем какво да свършим в сектор "Сигурност"

11936
Цветанов: Знаем какво да свършим в сектор "Сигурност"
Снимка: БГНЕС

На концептуално ниво знаем какво трябва да довършим в сектор „Сигурност”. Това каза председателят на Парламентарната група на ПП ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов в предаването „Панорама” по БНТ.

„В момента на първо четене предстои гледането на законодателния пакет за военното разузнаване, за цивилното разузнаване, устройствения закон и Националната Служба за Охрана", обясни Цветанов.

Предложеният за шеф на ДАНС получи добри думи от ДПС и ГЕРБ

По-рано днес правителството предложи кандидат за ръководната позиция в Държавна агенция "Национална сигурност". Това е Димитър Георгие...

По думите му в рамките на 25 години тези служби нямат никаква законова форма за тяхното функциониране
„Те са винаги в подзаконови нормативни актове. Смятам, че 25 години е абсолютно дълъг период от време, в който тези служби не са имали тази възможност. Но тук длъжници са политиците. Искам да благодаря, че темата за този пакет от законодателни промени, възникна още април месец 2012 г. Това беше в първия мандат на ГЕРБ. Тук искам да поздравя и президента, който на Консултативен съвет, успя да събере всичките парламентарно представени партии в 41-то Народно събрание. Тогава дебатът, който се водеше и тогавашната опозиция тогава предложи точно този устройствен закон”, добави още Цветан Цветанов.

Той влезе в диалог с Мустафа Карадайъ по темата за изборите в Сърница.

"Абсолютно несериозно е, че влияем на избирателите на ДПС. Тези региони са важни за нас от създаването на ГЕРБ, защото сме национално отговорни. ДПС има тези региони за монопол. ГЕРБ е единствената алтернатива в тези региони. В момента кандидатът на ГЕРБ е кмет. Партията ни не е удобна за опонентите в този регион" коментира още Цветанов.

"Сърница от дълги години иска да е отделна община. Гсподин Цветанов идва на гости при нас и си отива, но ние оставаме. 2011 кампанията бе водена от лесничеи, което в региона е основен поминък и затова спечелиха те. Но ще видим мотивацията на избирателите. Тогава герб управляваше на централно ниво и в населените места, а водената политика получи оценка ДПС – 45%, ГЕРБ 30%" коментира Мустафа Карадайъ.

Цветанов: ГЕРБ ще участва самостоятелно на местните избори

ГЕРБ ще участва самостоятелно на местните избори. Това решение е взела Изпълнителната комисия на партията. Това съобщи в Пловдив пред...

"ДПС не изключва тока и не налага натиск. ДПС не е управлявало службите. Недопускането до системата на службите на голяма част от хората води до недоверие", коментира той.

"Ако Делян Пеевски бе консумирал председателството си на ДАНС, щях да съм съгласен, че сме допускани до системите за сигурност, но ДПС е отстранявано от тях. Интеграцията би създала по-голямо доверие. Къде бяха службите при атентата с пистолета срещу Доган, след като ние от ДПС първи скочихме да защитим лидера?", завърши той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика