Цветанов готов веднага да се откаже от имунитета си

13537
Цветанов готов веднага да се откаже от имунитета си
Снимка: БГНЕС

Ако има нещо в деловодството, още сега съм готов да си подам имунитета. Това коментира пред журналисти в Народното събрание председателят на ПГ на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде „Фокус“.

„Изпратил съм писмо на главния прокурор Сотир Цацаров в деня, в който беше положена клетва от всички нови депутати с молба колкото е възможно по-бързо да може да се поиска този имунитет и той ще бъде даден по собствено желание. Няма драма, заявявал съм категорично още от миналата година“, заяви Цветанов.

Цацаров уточни имената на депутатите, на които иска имунитета

Ясно е вече на кои депутати е поискал имунитета главният прокурор Сотир Цацаров. Осве вече известните имена на Цветан Цветанов и на Во...

„По същия начин и сега, дори знаете, че на едно от заседанията, което беше прекратено, дадох моето изявление, обаче не беше прието, защото това не е процедурата, която влиза в Конституцията“, каза още Цветан Цветанов.

В същото време депутатът от ДПС Илия Илиев заяви пред журналисти, че изобщо не се притеснява, ако главният прокурор поиска имунитета му.

„Малко съм изненадан, защото това стана, когато станах депутат и е много интересно за обществото. Така че въобще не се притеснявам, нека да си върви разследването. Чист съм пред съвестта си“, каза още Илия Илиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика