Цветанов извади тежката артилерия срещу ДПС

16742
Цветанов извади тежката артилерия срещу ДПС
Снимка: БГНЕС

Жители от смесени региони са били уволнени не заради професионалните си качества, защото не са гласували за ДПС. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в парламента на среща с граждани от смесени райони, предаде БГНЕС.

Цветанов обясни, че преди 2-3 седмици са били поканени представители от района на община Гърмен и от област Шумен, село Венец за участие в предавания, в които се говори за уволненията и натиска, който се осъществява от ДПС от местно ниво.

Това, което направиха тези хора, е, че успяха да се организират чрез социалните мрежи познанства и поискаха среща в парламента, за да заявяват личните си преживявания и болка, която има в смесените региони. Всеки говори за толерантност, тук присъстват хора, които са с много дълъг трудов стаж с в съответните системи, заяви заместникът на Борисов.

Цветанов призова към това днешната среща да не се приема, като оплакване от страна на хората, а като желание да бъдат чути.

Когато се говори по тази тема нека всеки, който си пусне телевизия и прочете дописките, да си даде сметка какво се случва в България. Фактът, че тези хора искат да кажат истината говори, че са смели и достойни. Всеки един от нас трябва да се прекланя пред тях затова, че са решили днес да дойдат тук, призова Цветанов. Той увери, че като последващи действия по темата ГЕРБ ще организират по-големи срещи, на които да се говори за тези проблеми.

Асим Адемов от община Гърмен обясни, че след 23 години работа като учител е бил уволнен по политически причини по нареждане на Ахмед Башев от ДПС, тъй като бил "калинка". "Лошото, че такива като мен са много в нашия район, където ДПС тотално се развихри, когато взе властта. Само в община Гърмен са уволнени над 25 души. Всички, които имат различна позиция от тази на ДПС, са подложени на психически тормоз и уволнения. Това се прави от партията, която афишира себе си като либерална", заяви Адемов и добави, че ГЕРБ е единствената алтернатива в смесените региони.

Гражданка от Шумен посочи, че на 1 януари 2014 г. е освободена от системата на "Български пощи", в която работи от 1990 г. Тя се оплака, че уволнението и е политическо, въпреки необходимия стаж, който има. Основната причина, според нея е, че е туркиня, която не е съгласна с политика на ДПС и е член на ГЕРБ.

Граждани от Твърдица, Сливен и други градове също изразиха своята опасения, че са били уволнени по политически причини.

Културният министър по времето на ГЕРБ Вежди Рашидов заяви, че разбира добре болката на тези хора, които са с накърнено достойнство.

25 години никой не казвал от къде идва злото. Първо трябва да си зададем въпроса какво е това ДПС. Аз съм от Кърджали, знам рода си от 4-то коляно назад. От сериозен турски род съм и нямам основание да се притеснявам, защото всичките ми роднини са били достойни български граждани, сподели Рашидов.

Според него процесът на разделение на български турци, турски турци и български българи се задълбочава. ДПС е вечно при възродителите, това е проект на ДС. Има един луд реваншизъм и замяна на хора с професионална цена. ДПС се е превърнало в икономическа корпорация, каза Рашидов.

"За първи път ГЕРБ не допуснаха ДПС на власт. Наближават избори, нищо не е вечно. Нека се обедним всички, предстоят избори и нека тези хора да излязат от властта. Дай Боже да не говорим за смесени краища, а равноправно да се борим за хляба си. Който се накрал, накрал, да си ходят, омръзнаха ни 25 години", заяви депутатът от ГЕРБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика