Цветанов настоява, че има разработка за незаконни действия на Борислав Сарафов

19699
Цветанов настоява, че има разработка за незаконни действия на Борислав Сарафов
Снимка: БГНЕС

Има справка, която е изготвена от ГДБОП и която е постъпила в МВР, а от там е изпратена до главния прокурор по компетентност. Справката е за периода 2012 г. и това са фактите, заяви бившият вътрешен министър Цветан Цветанов преди да се яви на делото по обвинение, че е отказал СРС за послушване на бившия шеф на РЗБОП Орлин Тодоров въпреки разрешението на съда.

Цветанов отговори на въпрос откъде има информация за разработка, водена срещу заместник-главния прокурор Борислав Сарафов, предаде БГНЕС. Главният прокурор Сотир Цацаров също потвърди за такъв сигнал.

Заседанието по делото срещу Цветанов не се състоя, тъй като стана ясно, че българският му адвокат Менко Менков е болен, а германският има ангажимент в германския бундестаг. Следващата дата, за която е насрочено делото, е 1 април.

По-рано днес пред медиите главният прокурор показа официално писмо, което самият той е получил от председателя на ДАНС Владимир Писанчев вчера в 17:30. В писмото Писанчев пише: "В дирекция ПОП на ДАНС, бившата ГДБОП е извършена проверка, от която не е установено наличие на справка или друг документ, касаещи извършени престъпления от Борислав Сарафов". Преди минути обаче, към 10:00 часа днес (13 февруари) Цацаров каза, че справката от ГДБОП е разпределена към съответната прокуратура.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика