Цветанов обяви градовете-предизвикателство за ГЕРБ

7305
Цветанов обяви градовете-предизвикателство за ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Шест са градовете, в които ГЕРБ ще проведе сериозна политическа битка. Това са Хасково, Монтана, Видин, Търговище, Шумен и Разград са градовете, обяви пред  БНТ зам.-председателя на партията и шеф на парламентарната й група Цветан Цветанов.

Той категорично се противопостави на говоренето на етнически вот по време на предизборна кампания и обяви, че „тази тема трябва да бъде зачеркната”.

На метри от Цветанов пламна трафопост, не било провокация

Трафопост в задния двор на офиса на ГЕРБ в Кърджали пламна преди час докато вътре шефът на предизбония щаб и зам.-председател на ГЕРБ Ц...

Цветанов е категоричен, че обявените 4 милиона лева, които ГЕРБ ще изхарчи, са твърде малко за целите, които са си поставили в подготвяната от тях национална кампания, за която ще регистрират общо 9000 души, включително и в най-малкото населено място в България - Треклено, Кюстендилско.

Бившият вътрешен министър отново напомни, че целта на ГЕРБ на тези избори е да има над 1700 общински съветници, 100 кмета, от които 16-18 на големи общини и 250 кметове в останалите населени места. Цветанов уточни, че партията му се е отказала от клипове по националните телевизии, защото те са твърде скъпи и не би искал по места хората да изпадат в корпоративни зависимости по какъвто и да било повод. Той допълни, че френския модел на финансиране на кампании, който ограничава възможностите за бизнес намеса, доказва кои са реално действащите партии и разкрива кои партии, изхарчили по 10-20 милиона всъщност са кухи структури.

ГЕРБ ще открие кампанията си на 13 септември, но преди това, след седмица, ще проведе младежката си академия, както и форуми на другите си структури. По повод на перманентната кампания, в която ГЕРБ се намира след приключването на поредните избори, Цветанов цитира лидера си Бойко Борисов: „Мога да ви обещая само едно: работа, работа, работа”. И се зарече, че тази година ГЕРБ ще постигне 9-та си победа, а догодина, когато е 10-годишния юбилей на партията, ще отчетат и 10-та.

Цветанов допълни и, че ГЕРБ са убедени, че проблеми на местния вот няма да имат във София, Русе, който се е превърнал в малката Виена, Бургас, Варна, Стара Загора, които не просто са променили облика си, но са станали привлекателни и за младите, които остават да се реализират там.

За пръв път - ДПС и ГЕРБ се прегърнаха за изборите в Нова Загора

За пръв път в Нова Загора ДПС ще подкрепи ГЕРБ на избори. Става въпрос за местните избори и за кандидатурата на партията на премиера Бо...

Относно стила и тона на предстоящата кампания шефът на предизборния щаб на ГЕРБ е категоричен, че „не трябва да се преминават границите” и „да се стига до невъзможност след това сегашните партньори да не могат да си говорят”. Той се надява да няма популизъм, дискредитиране и компромати.

Цветанов запази правото на ръководството да направи кадрови промени в структурите на партията при слаб резултат, както и да каже последната си дума за листите. Той заяви, че се надява там, където ГЕРБ получава високи резултати, да получи подкрепа и от други партии, но ако някъде ГЕРБ не стигне до балотаж, те ще обмислят кого да подкрепят.

Той изрази дълбокото си притеснение от преференциалния праг от 7%, който може да прокара бизнес интереси в листите на ГЕРБ само благодарение на 50 или 100 гласа, но обяви, че изборните правила не могат да бъдат променяни в последния момент, още повече, че ЦИК вече работи по тях.

Цветанов обяви, че не се страхува от „Костинброд – 2”, защото това било присъщо на партии без идеи, които залагат на ниска избирателна активност.

В големите областни градове ГЕРБ ще участва самостоятелно на местните избори

В големите областни градове ГЕРБ ще участва самостоятелно на местните избори. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев в предаването &...

Колкото до скандалните незаконни гонки, той уточни, че трябва да се развива цялата спортна инфраструктура, която да ангажира младите. И сподели, че цял живот не пуши, именно защото на младини е спортувал. Но не пропусна да отбележи, че за разлика от него съпругата му пуши.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика