Цветанов отрича медиите на Пеевски някога да са подкрепяли ГЕРБ

27370
Цветанов отрича медиите на Пеевски някога да са подкрепяли ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

По никакъв начин не може да се прави реформа в МВР в стил реформа „Бисеров и Йовчев”. Отделно беше и законът за Сметната палата – все закони, по които нямаше консенсус. Това каза бившият вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов в сутрешния блок на Нова телевизия.

Във връзка с делата срещу Цветанов, бившият вицепремиер е убеден, че правосъдието действа срещу него по политически причини. Германският адвокат на Цветанов Ханс-Петер Ул получил информация, че имало натиск върху съда, твърди Цветанов.

Третото дело срещу Цветан Цветанов продължава през септември

Третото дело срещу бившия министър Цветан Цветанов ще продължи на 29 септември. Депутатът от ГЕРБ и трима бивши началници на СДОТО - Цв...

Светлозар Лазаров може да е само един добър помагач на пресцентъра на МВР – това го разбрахме в случаите с Лясковец, с обиска на автокъщата на Орлин Алексиев, сигурен е Цветанов.

Цветан Цветанов избягна въпроса дали пак би станал вътрешен министър, ако ГЕРБ състави нови правителство. Защо това да го слагаме като първа точка, попита той, а Виктор Николаев отвърна, че всъщност това е средата на разговора. Бившият вицепремиер настоя, че това не е важно и че щял да се занимава с ГЕРБ „за следващите два-три месеца”. За по-късно – не е ясно.

На въпрос дали главният прокурор Сотир Цацаров предаде ГЕРБ, след като беше избран с тяхно одобрение и след като имаше цитат на Николай Кокинов за Цацаров „не ми се подсмихвай, ти си го избра”, Цветанов категорично отрече, че издигането на Цацаров е било с цел защита на определени интереси, изгодни към момента на ГЕРБ.

Услуги не е имало по мое време, вътрешното министерство, категоричен е Цветанов. И не обели и дума как по времето на ГЕРБ имаше „засипване с фъшкии” на хора, които не играят по свирката на ГЕРБ. Вместо това Цветанов върна лентата как неговото семейство дори е било оплювано и отрече да е имало период, в който медийната група на майката на Пеевски да е действала в тотална подкрепа на ГЕРБ. За мен и моето семейство такъв период няма, каза бившият вицепремиер.

Калин Георгиев: Промяната за главния секретар на МВР е безумна

Бившият вътрешен министър в служебния кабинет на Марин Райков Петя Първанова и бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев се явиха к...

Цветан Цветанов заяви, че няма какво да каже повече за срещите в кабинета му с Пеевски и Сотир Цацаров. Справката на МВР беше манипулирана – няма толкова на брой срещи, на някои дати дори не бях в България, защити се Цветанов. И добави, че Цацаров е бил манипулиран.

Дори при голямо мнозинство на ГЕРБ, смятам, че трябва да се обединим с Реформаторския блок, посочи бившият вицепремиер. И беше категоричен, че „България без цензура” е ГМО. ББЦ се зароди с подкрепата на Цветан Василев, той сам го каза, припомни Цветанов. Убеден съм, че Бареков няма да успее да влезе в българския парламент. ББЦ е копие на „Лидер”, които с малко не влязоха в ЕП и след месец се провалиха на парламентарните избори, завърши Цветанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика