Цветанов отрича за "брак" между ГЕРБ и ДПС за пенсионната реформа

22270
Цветанов отрича за "брак" между ГЕРБ и ДПС за пенсионната реформа
Снимка: БГНЕС

Важно е да има диалог, да се постига консенсус. Да, има различния за пенсионната реформа, но смятам, че Владислав Горанов изрази аргументирано позицията ни. По никакъв начин не се променя ситуацията – от 1 януари няма никой задължително да търси как да сменя универсалния си пенсионен фонд, просто тези, които почват работа, ще трябва да бъдат убедени от фондовете за една година да се присъединят – иначе ще дойде НОИ. Това заяви бившият вицепремиер Цветан Цветанов в сутрешния блок на Нова телевизия.

Какво значи национализация – ние как си избирахме фондовете, механично ставаше, възрази Цветанов на твърдението, че това е национализация. Ние няма да имаме никакви различия в бюджета с Реформаторите, каза вторият човек в ГЕРБ. И определи като внушения възможността ДПС да гласува в полза на пенсионната реформа така, както иска ГЕРБ да я прокара. Нека изчакаме допълнително, да видим Реформаторите, АБВ и Патриотите каква крайна позиция ще вземат. А с ДПС нямаме никакви отношения извън публично известните, подчерта Цветанов.

Борисов се оправдава за пенсионната реформа: Караме фондовете да работят

Думи като национализация, вземане, махане са не лъжа, а груба манипулация. Единственото, което сме казали и сме се съгласили със синд...

От момента, от който започна „репресията” срещу мен, аз не контактувам с Владимира Янева (бел. ред. – председателят на Софийския градски съд), каза Цветанов по отношение на новите скандали в съдебната система. И уточни, че Германия ще ни помага с експерти в няколко области. На въпрос какъв съвет ще иска от германските експерти по случая с изчезналите тефтерчета на Филип Златанов, Цветанов взе да дава примери как ГДБОП трябвало да излезе от ДАНС. За последната година ДАНС струваше на България 2,6 млрд. лева – това, което трябваше да плати КТБ на България, продължи Цветанов. И веднага беше попитан как награди Цветан Василев за „Мистър Икономика”. Това беше мероприятие, организирано от медиите, а ако ГЕРБ имаше втори мандат, щеше да има повече ред, заяви Цветанов. И отрече, че ако Пеевски и Василев не се бяха скарали, нямаше да излязат на светло сенчестите практики в КТБ. Бившият вътрешен министър неглижира и въпроса, че КТБ нарастна най-много като активи по време на мандата на ГЕРБ и взе да говори как ГЕРБ намалила парите на държавните предприятия в банките, след като нормата за това разработи служебното правителство на Марин Райков. На което Виктор Николаев припомни колко комфортно "си вирееха" Цветан Василев и Делян Пеевски по времето на първия мандат на ГЕРБ.

Имаше определен сценарий да се реализира политиката за „Южен поток”, за да падне правителството на ГЕРБ, обясни Цветанов. И не пожела да обясни с имена кого визира – например Путин или представители на руски интереси. Как АБВ има вицепремиер при вас сега, след като е изразител на руски интереси – на този въпрос на водещите на Нова телевизия Цветанов припомни как бил направен преди година конкурсът за строителство на „Южен поток” в България и че го спечелили фирми, прибилижени до Орешарски. В този конкурс кандидатстваха "Главболгарстрой" (на Симеон Пешов), която после се оттегли, "Енергоремонт холдинг" (свързано с Богомил Манчев), "Адванс инженеринг" (на братята Кирил и Георги Домусчиеви), "Водстрой 98" (дружество, свързано с Корпоративна търговска банка).

По въпроса с Петко Сетров Цветанов намекна за лоша работа на службите. А по въпроса с "мълчаливия" Бойко Борисов, бившият вицепремиер каза: "Знаете ли с колко проблеми се сблъсква ежедневно премиерът?" И заобяснява как сега най-важното е да се спасяват еврофондовете.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика