Цветанов подозира Найденов и Алексей Петров за последния теч на звукови файлове

10363
Цветанов подозира Найденов и Алексей Петров за последния теч на звукови файлове

Не съм нареждал подслушване на Бойко Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов на 15 април. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в правителството на Бойко Борисов в интервю за предаването „На светло с Люба Кулезич" по Нова телевизия.

Всичко, което се случва е, след като Станишев внесе анонимния сигнал за подслушвания в прокуратурата. Видно е, че някой ръководи всичко това, бившата ДС, например, каза Цветанов.

Райков: Прокуратурата ще се произнесе максимално бързо

"Използвам още веднъж възможността да потвърдя убеждението си, че и по този случай, както и по всички останали в последно време, прокур...

Това, че съм бивш шеф на МВР не значи, че мога да говоря. На въпрос кого подозира за последния теч на звукови файлове, Цветан Цветанов каза, че може да се направят конкретни предположения. „Знаете за определени срещи, които излязоха в скандала, който се развихри, между Миро Найденов и Алексей Петров. Доколкото знам имало е среща и с Емил Димитров, където може би са планирали следващите си действия. На 8 април се видях за последен път с Найденов на моя рожден ден, тогава се видяхме и с премиера и за това го поканихме, преди да започне предизборната кампания. Поканих го, защото разбрах, че съпругата му е подала молба за развод. Винаги като каня някой да дойде го каня с половинката му. Найденов дойде сам.

На въпрос "Защо търпяхте хора като Найденов и Емил Димитров", Цветанов каза: Кадрови грешки се допускат, а ГЕРБ може да си ги признава. Всички знаят, че в предизборна кампания социалистите са готови на всичко, каза Цветанов.

Внася се анонимен сигнал от Станишев, излиза от прокуратурата, че 2/3 е вярно. Но никой не казва кое вярно и кое не вярно. Това показа, че се фалшифицира и докладът на Държавния департамент, цитираха, че НПО сигнализират за следене от правоохранителните органи. Кой наложи, че Департаментът налага санкции. В 29 страници не се фиксира нарушаване на закона от мен. Но от едно изречение излиза едно внушение и започва едно политическо говорене, интерпретира доклада Цветанов.

Проблемът на нашите опоненти е, че нямат програма и че ГЕРБ ще спечели изборите само не се знае с колко. Атакуваното лице е Цветанов, защото за това време съм се борил с организираната престъпност, кой щеше да върне доверието на евро-антлантическите ни партньори. След 2007 имаше жестоки доклади за България, вкл. и за трафика наркотиците. 2010 пишат вече, че новото българско правителство има воля и е почнало борба с трафика на наркотиците, каза бившето вице на Борисов.

В началото на прехода беше създадена една изкуствена опозиция и отпред беше поставен Иван Костов. До 2006 г., когато беше създадена ГЕРБ винаги има някаква задкулисна уговорка. Никой не получи подкрепа за разкриване на документите на ДС, едва 2010 г. имахме воля да се разкрият досиетата. Всички политици, които са били на власт в управлението са били държани в зависимост, имало е компромати за тях. Само мен и премиера Борисов няма кой да ни държи зависими. Имаше един скандал с Мишо Бирата и това беше прекратено. Лице, което отива в дома на бившия премиер в страната записва разговор между трима души. Това показва, че параноята ще бъде още по-голяма, прогнозира Цветанов.

МВР отрича да е прилагало СРС-та на Борисов, Найденов и Кокинов

Спрямо Бойко Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов не са заявявани и не са прилагани специални разузнавателни средства по смисъл...

По-лошото е, че в лицето на лидера на БСП се дискредитираха службите. Всеки може да направи всичко, за да очерни някого. Тези партии с различни ценности се обединиха срещу мен. Сега се пренасочиха към Борисов, за да няма втори мандат на ГЕРБ, защото ако няма Борисов и Цветанов те ще се разпаднат, категоричен е бившият вътрешен министър.

Аз имам кауза да работя за държавата и винаги съм го правил. По повод захарта - не са били пращани емисари за пари при Гриша Ганчев, ние сме пращали само да разследват какво се случва там с укриването на ДДС, подчерта Цветанов.

Силата е, че нито мен, нито премиера може някой да ни държи в някаква зависимост от каквито и да било разговори, записани незаконно, за да могат да търсят човека и да го държат постоянно винаги разкрачен.

Винаги е имало някакви компромати за всички политици, които са били на възлови позиции в управлението на страната и в управлението на страната и винаги са държани в някаква зависимост, каза Цветанов. Целта е да няма втори управленски мандат на ГЕРБ, защото знаят има ли втори управленски мандат на ГЕРБ, има ли отново министър-председател Борисов, има ли отново вътрешен министър Цветанов тази подкрепа, която я получаваме отвън и от обществото ще се доведе до техния разпад, защото в БСП тепърва ще започват проблемите след изборите.

Ако го нямаше лидерът Борисов, тази обществена подкрепа 2005 г. от дейността му като главен секретар в рамките на четири години, смятате ли че щеше да има ГЕРБ? Направихме един много силен екип с него още 2001 г. и след това 2005 г.-2006 г. когато учредихме партията той ми възложи да организирам и да направим работеща национално отговорна партия, която да защитава интересите на гражданите и да се бори срещу статуквото и тези зависимости, които е имало досега. Този сценарий, който в момента се разиграва, е много възможно всеки един от тези, които в момента говорят срещу ГЕРБ, да са активирани точно по тази основа.

Орешарски: Нека хората да дадат оценка на ситуацията

Нямам коментар, толкова е отблъскващо всичко, което се случва, нека хората да преценят. Това заяви водачът на листата на Коалиция за Бъ...

"Аз съм убеден, че този сценарий е разиграван и при Станишев, и при Костов и ги активира във всеки един момент”, каза Цветан Цветанов. На въпрос той ли е наредил законното подслушване на Мирослав Найденов, Цветанов каза, че не нарежда министърът, а прокурор или го дава като искане съответната служба.

Имам огромно доверие на този човек, каза Цветанов по повод Станимир Флоров. Той е бил винаги всеотдаен в работата, толкова е бил дисциплиниран, че никога по никакъв повод не е превишавал правата си, каза още Цветанов за разследвания за наркотрафик директор на ГДБОП. Когато един директор на борбата с организираната престъпност бъде атакуван по този начин, значи че той си е вършил работата, смята бившият вътрешен министър.

Цветанов каза, че се е чувал с Флоров скоро и той бил погнусен от случващото се. "Но в тази конфигурация на предизборна кампания, всичко е позволено. Станишев ли е кадровик на тази държава?", попита Цветанов. Цветанов разказа, че през 1997 година Станимир Флоров прави най-знаковата операция - "Опицвет". Нека всички, които говорят в момента да проверят кой стой зад тази операция, кой прави синтетична дрога.

Станишев направи национално предателство спрямо българските служби с предаването на анонимния сигнал, заяви Цветан Цветанов. Най-големият проблем в момента е, че се създаде институционално недоверие. Аз съм убеден, че и прокуратурата, и МВР са в много деликатна ситуация, а бяхме екип през последните четири години, каза още бившият министър.

Борисов: Демокрацията ми дава право да говоря или да не говоря

"Демокрацията ми дава право да говоря и да не говоря. Не съм ви викал тук". С тези думи бившият премиер Бойко Борисов се обърнал към жу...

Никога не съм предполагам, че някой ще влезе и ще записва бившия премиер, никога не съм вярвал, че някой и в тоалетната ще влезе, защото ми казаха, че и казанче се чувало на тези записи, заяви още Цветанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com