Цветанов разчита Миков да го подкрепи за Закона за МВР

16452
Цветанов разчита Миков да го подкрепи за Закона за МВР
Снимка: БГНЕС

ДПС ще анализират всичко, което представим. Увериха ни, че ако това, което предлагаме, е действително по-добро, биха могли да го подкрепят. Предполагам, че в БСП също ще има разумни хора, които ще подходят градивно, а не конфронтационно. Много разчитам на позицията на г-н Миков, който все пак е бил и вътрешен министър, и председател на НС и знае как функционира тази система, какво е добро за нея и как биха могли да се покрият европейските модели. Това заявява шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в интервю за "24 часа" на върпоса дали опозицята в парламента ще подкрепи промените в Закона за МВР.

Цветанов коментира и темата с изчезналите тефтерчета на Филип Златанов.

Цветанов официално поиска да му бъде свален имунитетът

Бившият вицепремиер и председател на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов внесе заявление до председателя на Народното събран...

"Всичко, което бе направено с въпросното тефтерче, бе с една-единствена цел - да бъде дискредитиран президентът и да бъде унищожена ГЕРБ. ГЕРБ няма никакъв интерес в едната или другата посока. Има произнасяне на първа инстанция, очаква се на втора и трета. Докато не приключи и последната, няма как да кажем, че лицето Златанов има или пък няма някаква вина. Това, което се случва в момента, е пропуск, който възбуди дебат в обществото и тревожност за други дела, по които по този начин биха могли да изчезнат доказателствата", казва той.

Попитан за въвеждането на задължително гласуване, политикът заявява: "Може всички политически формации да се обединим около задължителното гласуване и то да се постигне с промени в законодателството, включително конституционни."

Според него към настоящия момент не можем да бъдем оптимисти за влизане в Шенген.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика