Цветанов ще компрометира разграничилите се от него, смята Найденов

12207
Цветанов ще компрометира разграничилите се от него, смята Найденов
Снимка: БГНЕС

"Няма да стане революция в ГЕРБ. По отношение на ситуацията с Цветанов там важи известната сентенция - а дано, ама надали. На всеки му е ясно, че едва ли Йорданка Фандъкова и Димитър Николов ще тръгнат да обикалят из страната - те си имат достатъчно работа в общините в София и Бургас".

Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Мирослав Найденов.

Не е тайна, че се подслушваха двете резиденции - на президента и на премиера.

Мисля, че Бойко Борисов е провел два отделни разговора с Георги Първанов и Румен Петков. Направен е опит те да бъдат компилирани в един...

"Смятам, че в тази ситуация е възможно Цветанов да продължи да вади компрометиращи материали за хората от партията, които са се разграничили от него. Това, че няма такива за Красимир Стефанов и Влади Горанов не значи нищо, защото и за други предишни напуснали не започнаха да излизат компрометиращи материали веднага. И за Светлин Танчев, и за Георги Марков започнаха да излизат различни материали известно време, след като те обявиха, че напускат ПГ на ГЕРБ. Имах достатъчно информация събирана през годините по различни начини и знаех, че аз съм бил подслушван и че ще започне да излиза компрометираща информация и за мен, когато реша да напусна партията. Още от първия ден като министър на земеделието намерих подслушвателни устройства в моя кабинет и се обадих на шефа на ДАНС Петко Сертов да ги премахне, но според мен те просто бяха сменени", добави Найденов.

"Надявам се повече хора днес да кажат някои неща за действията на Цветанов докато той беше вътрешен министър, след като днес той вече няма достъп до властови ресурс, както преди. Не може да се каже, че аз съм сключил някаква сделка с прокуратурата и затова говоря подобни неща. Аз самият съм в неблагоприятната ситуация да има продължаващо досъдебно производство срещу мен, но се надявам накрая да се разбере, че в случая аз съм бил набеден и поръчката за това дело е дошла от Цветанов", добави бившият земеделски министър.

"Има определени ситуации в ГЕРБ, които в крайна сметка ме „качиха на шейната", уверявам ви, че не съм се качил сам на нея", каза той.

"Аз не говоря срещу Цветанов във връзка с моето дело, а във връзка с нещата, които той е вършил докато беше вътрешен министър и които много хора смятаме, че са нередни. Очаквам от групата на ГЕРБ да се еманципират още хора, особено в ситуацията в момента, в която те се чувстват абсолютно безполезни и все едно са в едно безвремие. Докато бях министър съм се срещал с Делян Пеевски, но не само с него, а и с много други депутати. Както той така и други депутати от опозицията имаха възражения спрямо водената кадрова политика от страна на ГЕРБ", каза Найденов.

Найденов: Картелно споразумение цели да свали цените на тютюна

Категорично мога да заявя, че в момента има наличие на картелно споразумение, което цели да свали цените на тютюна на нива почти на пол...

"Винаги, когато съм получавал сигнали за неправилни назначения от депутати съм възлагал да се извърши проверка", добави бившият министър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com