Цветанов твърди: Другите ползваха съдебната система, ние - не

12363
Цветанов твърди: Другите ползваха съдебната система, ние - не
Снимка: БГНЕС

Не искам да протакам, затова съм поискал съкратена процедура по всички обвинения срещу мен. Не съм извършил престъпление – знаете, че процесите срещу мен почнаха при политическа кампания заради Сергей Станишев, обясни депутатът на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Целият ресурс на държавата беше използван срещу мен, добави бившият вътрешен министър, който отрече, че сега можело ГЕРБ да стори обратното в негова защита. Главният прокурор беше подведен, подчерта Цветанов в сутрешния блок на Нова телевизия. Толкова лесно ли е главният прокурор да бъде подведен – на този въпрос Цветан Цветанов отвърна, че Цацаров трябвало да си прецезира отношенията с екипа. Не смятайте, че мен ме галят, посочи той. Времето ме направи по-силен и ние от ГЕРБ се стремим да не отвръщаме, каза Цветанов. И отказа да даде коментар дали прокуратурата е ветропоказател.

САС потвърди: Цветанов невинен за присвояването на 50 хил. лв.

Софийският апелативен съд потвърди оправдателната присъда на Цветан Цветанов по обвинението за длъжностно присвояване на 50 хил. лева...

На Цветанов беше припомнена репликата на Делян Пеевски, че правораздавателната система щяла да се занимава с лъжите и връзките на Цветанов с криминални лица. Той не отговори дали отношението на Пеевски и ДПС вече е променено, след като ГЕРБ е на власт. Говоря с всички парламентарно представени партии като част от ПГ на ГЕРБ, каза кратко бившият вицепремиер.

Припомняме, че вчера (25 февруари) Цветанов беше оправдан и на втора инстанция за незаконно подслушване.

Попитан какво мисли за отстраняването на Владимира Янева като председател на СГС, бившият вицепремиер отговори, че решението на ВСС било предпоставка да се намерят „тези, които действително нарушили закона” и дали СРС за повече от 300 дни. Цветан Цветанов каза и, че Бойко Борисов не се страхува да смени шефовете на службите, като призна, че оценката за главния секретар на МВР Светлозар Лазаров и шефа на ДАНС Владимир Писанчев не била добра. Парламентът обаче вече трябвало да реши.

След вчерашния бурен ден в парламента и смяната на позицията на ДПС, Цветанов посочи като грешка липсата на по-добро обяснение от финансовия министър Владислав Горанов за посредническия договор за 16 млрд. лева дълг. Всеки слага предимно политическите изгоди, смята Цветанов, но благодари на „Патриотичния фронт” за откровените разговори и особено на АБВ, които си смениха позицията в последния момент. По думите на Цветанов не заплахата на Ивайло Калфин да даде оставка е довела до промяната, а обясненията на Владислав Горанов за „дебата по същество”. На въпрос как Горанов обещава да не пипа 2 млрд. лева от прогнозата за бюджетните дефицити в периода 2015 – 2017 година, Цветанов каза, че прогнозите на финансовото министерство сочели такава възможност.

ВСС с резки думи към Борисов заради присъдата на Цветанов и "Червеи"

ВСС излезе с остра декларация срещу изказванията на премиера Бойко Борисов за разработката "Червеи". Висшият съдебен съвет (ВСС) заявя...

Можехме да вземем решение и преди седмица, но заради желанието на „Патриотичния фронт” отложихме. Никой не е поискал нищо, договорки по въпроса няма, подчерта Цветанов. Той посочи, че едва ли Борисов и Плевнелиев ще се състезават на следващите президентски избори. И добави, че задължително гласуване за местните избори няма да има, за да не се тълкува като популизъм. Цветанов обаче смята, че изборният референдум по инициатива на Плевнелиев трябва да бъде проведен заедно с местните избори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика