Цветанов за Бъчварова: Тя първо трябва да се запознае със закона за МВР

11186
Цветанов за Бъчварова: Тя първо трябва да се запознае със закона за МВР
Снимка: БГНЕС

"Казах на Румяна Бъчварова, че ще бъде много трудно и че това е отговорност, а не привилегия. Всеки си мисли, че става въпрос за признание и привилегия, но това е огромна отговорност. Който е бил вътрешен министър, може да каже какви неприятности и какви несгоди може да има. Тя първо трябва да се запознае със закона за МВР".

Това заяви пред БТВ Цветан Цветанов, бивш вътрешен министър и шеф на ПГ на ГЕРБ.

ВСС с резки думи към Борисов заради присъдата на Цветанов и "Червеи"

ВСС излезе с остра декларация срещу изказванията на премиера Бойко Борисов за разработката "Червеи". Висшият съдебен съвет (ВСС) заявя...

Що се отнася до ресорите на вицепремиерите, след като МВР е под наблюдението на друг вицепремиер - Меглена Кунева, Цветанов посочи, че премиерът ще реши със своя заповед пренасочването на ресорите.

"С Бойко Борисов си вярваме взаимно. Заедно сме от 2001 година. Атаките са срещу мен, тъй като аз градя структурите на партията. Имаше сценарии за моето дискредитиране", увери още Цветанов.

По думите му вчера се чули 4 пъти с Борисов, онзи ден 6 пъти. Цветанов обясни позицията на Бойко Борисов по отношение на оставката на Веселин Вучков и смените на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров и на шефа на ДАНС Владимир Писанчев.

С всеки може да се разбере, той е готов на всякакви компромиси, посочи Цветанов на въпрос защо досегашният вътрешен министър Веселин Вучков и премиера не се разбраха за оставката на Лазаров.

Цветанов: Не бих станал министър на вътрешните работи в момента

Не бих се върнал като министър на вътрешните работи към този момент. Това каза пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цвета...

По думите на бившия вътрешен министър причината за оставката на Вучков е противоречие с администрацията на МС.

Във връзка с делата, които се водят срещу него бившият вътрешен министър и настоящ шеф на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов обеща да посочи кой го атакува и защо се водят делата срещу него на по-късен етап.

"Сериозен оптимист съм за делата изхода на делата срещу мен. За разлика от онези, които смятат, че ще ме унищожат, има и хора, които ме подкрепиха и аз им благодаря", категоричен бе Цветанов.

Той посочи, че от 2010 година срещу него има определени сценарии за дискредитирането му.

Бъчварова: Оставката на Вучков беше неочаквана. Трима се борят за поста?

Министърът на вътрешните работи Веселин Вучков е подал оставка. Тя е била приета и разписана от премиера Бойко Борисов. Вучков ще се ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика