Цветанов замълча за Пеевски и връзка с ДПС, поздрави Станишев

15881
Цветанов замълча за Пеевски и връзка с ДПС, поздрави Станишев
Снимка: БГНЕС

„Изкуствено напрежение” заради изборите – така бившият вътрешен министър Цветан Цветанов коментира пред Нова телевизия снощния инцидент в „Орландовци”. Той даде пример с Гърмен – още преди кабинета „Орешарски” имало 124 нареждания за премахване на незаконни постройки. След това обаче тези разпоредби били отменени и сега отново се работело отначало. Цветанов коментира и думите на Борисов в началото на седмицата, че за час можел да стане Радко Младич. Премиерът гледа и внимава да има баланс, обясни бившият вътрешен министър.

Според Цветанов вчерашните думи на Радан Кънев „да не се преглъща ДПС” и призива му към ГЕРБ по въпроса са един вид „търсене на внимание”. Бившият вътрешен министър обяви Кънев за лидер на „малка партия”. Цветанов припомни и, че ДПС досега единствено е изказало подкрепа за кандидатура на Реформаторския блок – на Соломон Паси за кмет на София. На припомнянето, че това е кандидатура на Меглена Кунева, Цветанов отвърна: "Нека разглеждаме Реформаторския блок като една партия". Ние навсякъде издигаме кандидати за кметове сами, включително в Разград, подчерта Цветанов. Той даде и пример за Варна – Чавдар Трифонов, който бил кандидат на Бареков за кмет, сега щял да бъде подкрепен от Реформаторския блок.

ДГБ предлага Реформаторите да избират кандидати за кметове до 20 август

Срок до 20 август за предлагане на кандидати за кметове и общински съветници по места и до 1 септември за подредба на листите - това пр...

Невъзможно е след местните избори ГЕРБ да управлява без Реформаторския блок и Патриотичния фронт. При местните избори има силно изразен мажоритарен елемент. Нашата цел е да имаме над 100 кметове и над 1700 общински съветници, подчерта Цветанов.

По отношение на думите на Бойко Борисов, че ДПС ще стане удобна партия за разговор след като Пеевски си тръгне от Движението, Цветанов отговори „дипломатично”, че като председател на ПГ на ГЕРБ говори с всички останали парламентарни групи. Бившият вътрешен министър не обели и дума дали ДПС става различна партия без Пеевски. Съвети не давам на никого, каза Цветанов. Не искам да коментирам случаи като Пеевски, като Кадиев, като Велизар Енчев – те са принадлежали към дадена партия. Цветанов тръгна да демонстрира, че е широкоскроен, като поздрави Сергей Станишев за избора му на председател на ПЕС и възможността той да работи за България.

Убеден съм, че тези, които направиха Костинбродската афера, са си извадили поуките и няма да повторят опитите си да дойдат на власт с измама. Няма да бъдем продуктивни, ако започнем със сблъсък, да втърдяваме ядрата. Недейте обаче да смятате, че сме забравили това, което ни беше причинено, каза Цветан Цветанов. За проблем при модела „КОЙ” Цветанов посочи липсата на политически диалог и прозрачност. Тази нощ беше направено припомняне за „КОЙ”, но важното е, че нямаше многохилядни протести, заяви бившият вътрешен министър.

Протестът на полицаите

Официално: В Монтана и Видин има най-много нарушения за адресна регистрация

Най-много прокурорски преписки за нарушения при адресни регистрации има в областите Монтана и Видин. Това съобщи директорът на ГД &bdqu...

През последните две години се взеха много решения за системата на МВР, които не знам дали бяха удачни. Едно от тях беше командироването на полицаи по границата – знаете какви инциденти имаше по това време. Съответно сега се натрупа напрежение, след като налице е и пенсионната реформа, заяви Цветанов.

Цветанов препоръча на вътрешния министър Румяна Бъчварова да излъчи заместник-министри, които да не спират да преговарят с полицаите. Попитан дали той лично подкрепя пенсионната реформа, бившият вътрешен министър отговори, че „разбира се” подкрепя експертизата. Предполагам е имало разговори и с представителите на синдикатите – ако не е имало, това е грешка, допълни Цветанов.

Като критика към кабинета Орешарски, който Цветанов сочи като основна причина за неразборията в МВР, бившият вътрешен министър посочи закриването на БМВ. По думите на Цветанов от там минавали много поръчки и голяма част от печалбата била използвана от МВР. Припомняме, че в началото на миналата година тогавашният председател на Сметната палата проф. Валери Димитров посочи, че по времето на Цветанов има нарушения в 85% от обществените поръчки. Цветанов посочи и, че през последната година полицаите са работели много часове извънредно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика