Цветанов звънял на представители на РБ да ги иска за кандидати от ГЕРБ

4596
Цветанов звънял на представители на РБ да ги иска за кандидати от ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Цветан Цветанов се обаждал на петима представители на Реформаторския блок с покани да бъдат кандидати за кметове на ГЕРБ, други пък молил да не се кандидатират срещу партията на Бойко Борисов. Това стана ясно от думите на лидера на ДСБ и съпредседател на блока Радан Кънев.

Към момента само три партии от формацията - ДСБ, БЗНС и „Народна партия свобода и достойнство” са потвърдили, че ще се явят заедно на местните избори.

За 5 от партиите, внесли документите си за изборите, е издадено решение за регистрация

За 5 от партиите, които са внесли документите си за местните избори, е издадено решение за регистрация. Това заяви говорителят на Центр...

Кънев е категоричен, че разкол в дясното няма да има и изрази надежда, че СДС и ДБГ на Меглена Кунева също ще декларират съгласието си РБ да се яви заедно на вота през есента.

Нашият извод от семинарите – общото явяване на РБ с единна регистрация на предстоящите местни избори е задължително за доброто развитие на страната, допълни той. Кънев подчерта, че е задължителна по-голяма консолидация между политическите сили на РБ и изграждане на единна, силна десница. Според него българските общини имат нужда от много силна политическа алтернатива, тъй като това, което се наблюдава, е безобразно прахосничество с пари, които са на всеки отделен български гражданин. „За да гарантираме дясно мнозинство в повечето общински съвети в страната, беше постигнато съгласие за общо явяване с единна регистрация с НПСД и БЗНС. Надявам се такова да бъде постигнато с всички партии”, обясни Кънев.

На въпрос за Варна, където СДС подкрепи досегашния кмет на ГЕРБ Иван Портних, Кънев уточни, че вярва да не се случи наистина.

„Единството няма алтернатива, това се вижда много ясно в страната”, коментира той и поясни, че доминацията на ГЕРБ в местната власт не носи нужната промяна. На не малко места ще подкрепим ГЕРБ, на не малко места ГЕРБ ще подкрепи наши кандидати. Ако има генерален извод той е, че 8-годишната доминация на ГЕРБ не води до нужната промяна”, заяви той и разясни, че по-важна за България е друга гледна точка – тази, която се вижда в парламента, а именно, когато групата на РБ е разпиляна, решенията се взимат от ГЕРБ и ДПС. „Цветан Цветанов се обажда на 3 – 4 наши лидери да им предлага да бъдат кандидати на ГЕРБ, на още толкова се моли да не се кандидатират”, аргументира се той.

Румен Петков внесе документите на ПП АБВ за участие в местните избори

Зам.-председателят на партията и председател на предизборния щаб Румен Петков внесе в ЦИК документите за участие на ПП АБВ в местните и...

Кънев подчерта, че на национално ниво и в местната власт не се борят срещу никого, но основен техен опонент на местните избори са БСП, ДПС и възможността те заедно да упражняват власт. „Не трябва да отхвърляме и голямата опасност ГЕРБ и ДПС да управляват заедно”, каза още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика