Цветанов:Има реална опасност МВР да остане без заплати

17517
Цветанов:Има реална опасност МВР да остане без заплати
Снимка: БГНЕС

Има реална опасност служителите от МВР да останат без заплати. Това каза пред журналисти във Велико Търново Цветан Цветанов, заместник-председател на ПП ГЕРБ, предаде „Фокус”.

Цветанов посочи, че на първо място трябва да бъде зададен въпросът кой носи отговорността за това. По думите му новият закон за МВР е приет без да бъде съгласуван с Министерство на финансите.

Вътрешният министър разбрал от медиите за кражбата на тефтерчетата на Златанов

Трудно ми е да си обясна как толкова сериозно веществено доказателство така да изчезне. Но ми трябва повече информация, трябва ми повеч...

„Всеки един закон, който се приема в България, трябва да бъде финансово обезпечен и освен това за него трябва да има становище на това министерство. Такова становище няма, а беше приет закон, който задължава държавата да осигури допълнителни 130 млн. лв. Аз съм убеден, че когато се направи по-детайлен преглед, ще бъде установено, че дефицитът ще се окаже по-голям”, каза още Цветан Цветанов.

Друг проблем в държавата, според заместник-председателя на ГЕРБ, е миграционният поток. Според него това е тема, която е изключително тревожна за българското общество, но не й се обръща достатъчно внимание.

„Имахме национална стратегия, трябваше да има годишни планове, а през 2014 г. няма годишен план за изпълнение на тази стратегия. 42-ят парламент и правителството на Пламен Орешарски приеха интегрирана стратегия, която не беше финансово обезпечена и не намери никакво приложение в решаването на този проблем”, обясни Цветанов. По думите му в момента това е най-тревожният акцент, с който правителството трябва да се справи, защото това е проблем, пред който е изправена и местната власт. „Знаете, че тези хора, които влизат в страната, нямат абсолютно никакви познания по български език. Ние не знаем какви са техните трудови навици, но трябва да се погрижим за децата им, за да могат те да получат съответното образование и да бъдат интегрирани”, каза още Цветанов.

Той посочи и че по Дъблинския регламент всички лица, които влизат на територията на ЕС, се регистрират. Когато те са въведени в системата и успеят да напуснат страната, в която първоначално са пребивавали, властта в тази страна има право да ги депортира. В България към този момент няма никаква политика в тази посока.

МВР тръгва на акция "Антидрога" в училищата

Акция „Антидрога" започва в училищата в цялата страна. Още преди началото на учебната година от образователното министерство и МВ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика