Д.Кадик: ПФ са фашисти

23935
Д.Кадик: ПФ са фашисти
Снимка: БГНЕС

Голямата коалиция е едно от малкото наистина стабилни решения за България. Едната коалиция, за която ставаше дума е между ГЕРБ и БСП, а другата е между ГЕРБ и ДПС.

Това каза в интервю за БГНЕС Даниел Кадик, ръководител на фондация "Фридрих Науман" за югоизточна Европа.

Симеонов: ПФ може да е много сериозен противник

Патриотичният фронт – НФСБ и ВМРО може да бъде много стабилен съюзник и много сериозен противник. Това каза пред журналисти в пар...

"Съществува проблем с политическата солидарност. Може би именно заради солидарността на консерваторите и социалистите в Европа в момента България не е на политическата арена, в дневния ред на Европа. Друга част от проблема е че политиците в България крият много неща и се представят, че извършват някакви дейности, но всъщност просто правят димна завеса", заяви експертът.

Той отбелязва, че се наблюдава липса на интерес сред европейската общественост относно това, какво се случва в България, както и на медиите и журналистите в Европа да отразят това, което се случва в България. В същото време виждаме докладите на Европейската комисия, които стават все по-негативни в последните няколко години.

Според него свидетелство за липсата на банкова диверсификация е случващото се с Корпоративна търговска банка в момента. "В момента имаме една взаимна връзка между банките. Тя показва, че нямаме пазар и изградена тясна и здрава мрежа от банки. Това, което ми идва на ум е липсата на финансиране на банките и липсата на собствен капитал. И това е централният проблем, свързан с липсата на диверсификация в банковата система в България", обяснява Кадик.

Попитан дали в България може да се случи германският модел за голяма коалиция, Даниел Кадик отговори: "Това е едно от малкото наистина стабилни решения за България. Едната коалиция, за която ставаше дума е между ГЕРБ и БСП, а другата е между ГЕРБ и ДПС. Аз мисля, че ако хората успеят да преодолеят своите лични амбиции, една такава коалиция като в Германия, би проработила. Особено като се има предвид, че тези две големи партии ще се обуздават взаимно една друга".

Борисов: Няма да завися от РБ, ПФ не отговарят на евроатлантическите ни ценности

Ако направим правителство на ГЕРБ и РБ, фондовете ще бъдат пуснати. Това заяви на брифинг в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, п...

Той е категоричен, че има едно нещо, което нито ГЕРБ, нито Реформаторският блок трябва да допускат - "това е коалиция с фашистите от Патриотичния фронт. Както и с фашистите от Атака, които са всъщност руски агенти".

На въпрос какво е бъдещето на ДПС и НДСВ, с които фондация "Фридрих Науман" поддържа тесни връзки Даниел Кадик отговори: "ДПС е член на асоциацията на либералите в Европа. Това е една партия като всички останали в България, която си има недостатъци като всяка една друга партия в страната. Връщайки се към историята и ролята, която ДПС изиграва в тази държава, мога да кажа, че това е една равностойна партия в България. Разговарял съм с господин Местан, който е един честен човек, който спазва обещанията си. Той ми е обещал, че партията ще бъде демократична и либерална партия".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика