ДПС изключи двама депутати от парламентарната си група

24113
ДПС изключи двама депутати от парламентарната си група
Снимка: БГНЕС

ДПС изключи от парламентарната си група Муса Палев (на снимката) и Гюнай Хюсмен.

Информацията съобщи официално Тунчер Кърджалиев, предаде БГНЕС. Той се аргументира, че двамата не са спазили политическо обещание за неизползване на преференциален вот или отказ от депутатско място, ако такъв вот бъде осъществен в тяхна полза.

Изпочупиха стъклата на клуб на ДПС в Пазарджик

Тази нощ са счупени стъклата на офис на ДПС в центъра на Пазарджик. Информацията съобщиха от ОД на МВР. Говорителят на полицията Миро...

ДПС остава с 36 депутати в 43-то Народно събрание. А двамата нови независими депутати правят проста аритметика - правителството може да бъде подкрепено от 121 народни представители - ГЕРБ - 84, Реформаторският блок - 23, АБВ - 11 и трима независими, заедно с Анна Баракова.

Кърджалиев подчерта, че ДПС като парламентарна група и политическа сила е имала резерви към института на преференциалният вот. Това става ясно от информацията агенция "Фокус".

„Ние гласувахме против той да бъде включен в Избирателния кодекс и мотивите за това бяха съвършено прецизни и на база на нашето тълкуване, че това е на база несправедлив процес. Смятаме, че 7% от избирателите не могат да доминират над 93 и сам по себе си преференциалния вот, реализиран при тези условия, би довел до несправедливо транспониране на избирателя като вот, доверие, а след това и като реализирани мандати”, каза още Тунчер Кърджалиев.

 

ДПС защити назначението на Исмаилов

ДПС защити назначението на Орхан Исмаилов за заместник-министър на отбраната, предаде БГНЕС. В началото на днешното пленарно заседание...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика