ДПС отказа да оттегли Бат Сали

23638
ДПС отказа да оттегли Бат Сали

ДПС няма да оттегли обявения за депутат в 43-тото Народно събрание Александър Методиев - Бат Сали. Това е официалната позиция на партията, представена в Кюстендил от председателя на ДПС Лютви Местанл.

Местан посочи, че не трябва да се очакват от него противоконституционни действия.

Настроения срещу ДПС заради Кюстендил - законът е виновен

Вече нещата са избистрени и ясни. Това заяви избраният за депутат от гражданската квота на ГЕРБ Методи Андреев, който е бивш шеф на Ком...

"Анализирах исканията на протестиращите от Кюстендил и Дупница, има порок, жесток порок в Изборния кодекс. Най-големият проблем в методиката за вторично преразпределение е за гласовете от чужбина, не кандидатите предизвикаха тази аномалия. Ние бяхме жертва на този нов ИК още през 2013 г. в Хасково. Тази година аномалиите се проявиха най-драстично в Кюстендил. В Силистра БСП с 8011 гласа има нула мандата, докато Атака с 1415 гласа има един мандат. Същото е в Търговище, Смолян, Видин, където кандидати станаха депутати с по 1000 гласа", добави Местан. Той е убеден, че това е проблем, който трябва да се реши.

"Това тръгва от Кюстендил. Но от мен не могат да се очакват противоконституционни действия. Ние не сме авторите на този закон. Виждам мотивите на протеста. Недоволството е заради закона, а не заради политическите лидери", подчерта Местан.

Дойдох в Кюстендил от уважение към местната власт и паметта на един българин – Димитър Пешев, спасил от немските концлагери едно българско малцинство.

Кметът на Кюстендил Петър Паунов предложи депутатите избрани от 10 МИР да не полагат клетва на 27 октомври, в знак на протест срещу изборната аномалия.

Около 50 души протестиращи пред общината в Кюстендил чакаха пристигането на Местан, но той влезе през задния вход и не потърси диалог с хората.

Срещата бе поискана от кмета на Кюстендил Петър Паунов по повод избирането на Бат Сали.

Кметът на Кюстендил поиска парламентът да започне с депутат по-малко

Парламентът да започне работа с депутат по-малко. Това призова кметът на Кюстендил Петър Паунов във връзка с протестите на жителите в р...

Разговорът между кметовете на Кюстендил и Дупница и Лютви Местан продължи 50 минути.

Петър Паунов и Методи Чимев настояват ДПС да оттегли своя кандидат в Кюстендил и той да не бъде депутат от Кюстендилския избирателен район.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика