ДПС отлъчи дългогодишен кадър във Велико Търново

20472
ДПС отлъчи дългогодишен кадър във Велико Търново
Снимка: БГНЕС

Бивш депутат на ДПС, който твърди, че е поставил рекорд с влизането си в предишния парламент, вече не е част от партията на Ахмед Доган и Лютви Местан. Причината - известният като едно най-силните лица в партията Камен Костадинов.

Хасан Хаджихасан вече не е част от движението след решение, взето на областен съвет на партийната организация в Търново.

Цветелин Кънчев: ДПС се притекоха на помощ на Бойко Борисов

Не подкрепяме исканата оставка на министър Москов. Това коментира тази сутрини лидерът на „Евророма” Цветелин Кънчев. Споре...

"Изхвърлиха ме тихомълком. Действаха зад гърба ми и в мое отстъствие. Редно беше да присъствам на този съвет.  Мотивите за отстраняването ми били, че по време на парламентарните избори съм работил в интерес на други политически сили. Това не е вярно!", коментира Хасан Хаджихасан, цитиран от „Труд”. Той уточни, че е членувал в ДПС десет години, бил е общински съветник три мандата и е първият депутат от ДПС от Великотърновския регион.

"Моят рекорд на събрани 12 211 гласа, с които влязох в парламента, скоро няма да се повтори", предрече Хаджихасан. Бившият депутат е искал да се кандидатира и за трети мандат на последния вот, но ръководството на партията отреди първото място в листата за Камен Костадинов. Това разгневи Хаджихасан и той категорично отказа да участва в изборите. "В момента съм се дистанцирал от политиката, почивам си и се радвам на внуците си", сподели Хаджихасан.

Областният лидер на ДПС във Велико Търново Гюнай Далоулу потвърди решението. "Предприехме тази мярка, тъй като Хасан Хаджихасан, след като не стана водач на листата на последните избори, отказа да работи в интерес на партията. Освен това той се опита да предизвика разкол в ДПС. Оказа дори натиск върху членове и симпатизанти на движението с цел саботиране на изборите. Въпреки това увеличихме резултата от предходния вот като спечелихме 4500 гласа повече", каза Далоулу.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика