ДПС подкрепи дълга без условия, въпреки ксенофобите, заяви Местан

11355
ДПС подкрепи дълга без условия, въпреки ксенофобите, заяви Местан
Снимка: БГНЕС

В партията няма драма, защото ДПС подкрепи дълга. Въпросът е друг. "Вие ги спасявате г-н Местан, а те продължават да мачкат и уволняват нашите кадри”. Не крия, този въпрос го има и се задава доста травматично. Ние сме подкрепили този дълг без никакво условие. Това каза председателят на ДПС Лютви Местан в интервю за ТВ7. „Отговорът на този въпрос е труден. Ние сме опозиция на тази политика на кабинета „Борисов 2” и ще противодействаме на всички средства на опозиционността, защото сме категорични, че тази политика на министри, на местни функционери, на управляващите партии, е прякото проявление на участието на ксенофобите в страната”, заяви Местан.

По думите му, това е политическа поръчка на ПФ и РБ, която се изпълнява от кабинета. "Абсолютно категорични сме в това отношение – ще бъдем опозиция на тази политика и ще ѝ противодействаме. По тази причина нямаме такова условие. Противоестествено е в управлението на България да участват антинатовски и антиевропейски сили и докато има подобно участие, кабинета непрекъснато ще се изправя пред необходимостта да оцелява с външни гласове”, посочи още Лютви Местан.

Местан се възгордя - без ДПС Борисов вече щеше да е паднал

Ако ДПС не гласуваше в Народното събрание за плоския данък, за пенсионната реформа и накрая за дълга, днес щяхме да бъдем в режим на ...

Лидерът на ДПС подчерта, че занапред няма да имат притеснения да гласуват своята политическа идентичност и няма да ги видят като част от евразийската опозиция в 43-ото НС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика