ДПС ще подкрепи актуализацията на бюджета

9042
ДПС ще подкрепи актуализацията на бюджета
Снимка: БГНЕС

"Ние ще подкрепим в зала изменението на Закона за държавния бюджет, както и изменението на Закона за НЗОК", каза Цонев.

"ПГ на ДПС води много ясна и последователна политика във всички области, в това отношение и по отношение подкрепата на кабинета „Орешарски". Вече 13-ти месец стоим твърдо зад кабинета. Кабинетът „Орешарски" внесе Закон за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет", добави той, цитиран от Стандарт нюз.

Плевнелиев: Досиетата КТБ трябва да бъдат отворени

Президентът Росен Плевнелиев направи обръщение малко по-рано днес в Народното събрание. В него той засегна особено сериозно темата "Кор...

"Актът на изменение на бюджета е даден като законодателна инициатива само на кабинета и бламирането на гласуване на актуализацията е бламиране на кабинета. ДПС няма да бламира кабинета „Орешарски", като не гласува актуализацията на бюджета. Не ДПС върши предателство към този кабинет, а Коалиция за България", подчерта Йордан Цонев.

Цонев направи предложение за провеждане на извънредно пленарно заседание на 29 юли от 15,00 часа, на което да бъде обсъдена актуализация на бюджета на НЗОК и актуализация на държавния бюджет.

Малко по-късно Мая Манолова поиска поименна проверка за наличието на кворум непосредствено преди гласуването на предложението на Цонев. „Коалиция за България има ясна позиция – ние сме против актуализацията на бюджета в параметри, поискани от президента, и подкрепени от ГЕРБ и ДПС. ГЕРБ, ДПС и президентът имат един и същи план за актуализация на бюджета", каза Манолова от парламентарната трибуна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика