ДПС ще се съобразява с ГЕРБ и Реформаторския блок, убеден е Методи Андреев

18176
ДПС ще се съобразява с ГЕРБ и Реформаторския блок, убеден е Методи Андреев
Снимка: БГНЕС

Не възприемам развитието на ситуацията около правителството като прегръдка с ДПС. Това заяви бившият шеф на Комисията на досиетата Методи Андреев, който е депутат от ГЕРБ в настоящия парламент.

Нито един от избирателите на десните партии не е гласувал за коалиция с „Патриотичния фронт”, с ДПС. Но десните избиратели не успяха да постигнат пълно мнозинство – имат само 107 депутатски места, посочи Андреев.

Д.Кадик: ПФ са фашисти

Голямата коалиция е едно от малкото наистина стабилни решения за България. Едната коалиция, за която ставаше дума е между ГЕРБ и БСП, а...

Какво значи ДПС да влезе във властта? Може ли някой да забрани на ДПС да гласува по определен начин – както си иска, попита Андреев в сутрешния блок Нова телевизия. Как ще има шантаж, когато ГЕРБ тръгне да прави истинска ревизия на енергетиката – нали и „Патриотичният фронт” го иска? Убеден съм, че ДПС по много неща би подкрепяла евентуална коалиция между ГЕРБ и Реформаторския блок, заяви Андреев. Аз бях един от първите депутати, които казахме, че подаваме оставка, ако ДПС не бъде изместена икономически от властта, добави той.

„Патриотичният фронт” искам да ги попитам съгласни ли са да са в коалиция с ГОРД, където основател е Чомби? В редица общини ВМРО по места са избирали общински съветници и председатели с подкрепа в ДПС. ДПС ще се налага да се съобразява с ГЕРБ и Реформаторския блок, а не обратното, убеден е Андреев. Как ще търпя сътрудничество с ДПС, когато на 19 май, 1990 година Лютви Местан официално излъгва българската държава – подписал е декларация, че не работя и не съм сътрудничел на органите на МВР и Държавна сигурност. Този човек е участвал във Възродителния процес, посочи Андреев. Местан добре знае, че начинът да компроментира едно управление е да го подкрепя. Но ако ние следваме дясноцентристката си политика, никой не може да ни компроментира, заяви бившият шеф на Комисията по досиетата. Истината е, че или поемаш отговорност, или бягаш. Ако не е възможно, правителството пада и отиваме на избори – но трябва да опитаме, да покажем на избирателите, че можем.

За финал Андреев заяви, че не намира за добра идея ГЕРБ да направи еднопартийно правителство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика