ДПС в еуфория - ще подкрепят агитацията на майчин език и възмездието за Възродителния процес

11814
ДПС в еуфория - ще подкрепят агитацията на майчин език и възмездието за Възродителния процес
Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на ДПС обяви подкрепа за две законодателни инициативи на депутати от други парламентарни групи - промени в Наказателния кодекс, внесени от Методи Андреев и промени в Изборния кодекс, внесени от Георги Кадиев.

"Изразявам своя респект от тези две инициативи и от името на ДПС изразяваме силното очакваме, че останалите народни представители освен вносителите ще ги подкрепят", заяви лидерът на ДПС Лютви Местан от трибуната на парламента, предаде БГНЕС.

Промените в Наказателния кодекс предвиждат отпадане на давността за престъпленията, извършени по време на комунизма и са стара кауза на ДПС от няколко предишни парламента. Същото важи и за промените в Изборния кодекс, които предвиждат позволяването на агитация на език различен от българския при осигурен превод.

Тези две инициативи се явяват лъч светлина в тунела на езика на омразата, в който попаднахме в последните месеци, каза Лютви Местан.

"Единият идва от дясно със законодателната инициатива на Методи Андреев и група народни представители за изменение и допълнение на Наказателния кодекс за отпадането на давността за определена категория престъпления - нападение срещу гражданското население и друга група престъпления, извършени от предишния тоталитарен режим, сред които е и престъплението Възродителен процес", посочи Местан.

Местан: При друга конфигурация на властта можем да променим позициите си

При друга властова конфигурация и освобождаването на българското управление от ултранационалистите, ДПС може да участва в дебатите и с ...

ДПС ще подкрепи и двете инициативи, а приемането им ще допринесе за частично реабилитиране на европейския облик на България, каза още лидерът на ДПС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика