Дарителите за местните избори - малко на брой, поне официално

3633
Дарителите за местните избори - малко на брой, поне официално

Постната кампания за местните избори явно влияе и на дарителите или поне така излиза от електронния регистър на Сметната палата. Там, до 30-ти септември, трябваше да се регистрират дарителите на местните избори. Ако след тази дата има нов дарител, той също трябва да бъде вписан.

Към момента електронният регистър съдържа информация за едва десетина дарения за трима кандидати, като данни за ГЕРБ, БСП, "Атака" и други водещи партии изобщо липсват, информира "Сега".

Сайтовете на общините масово рекламират кметовете си

Общински сайтове масово рекламират кметовете си, кандидати за нов мандат. Такова действие би трябвало да е недопустимо по време на пред...

От справката става ясно, че 4 дарения по 10 000 лв. е получил кандидатът на Реформаторския блок за кмет на столицата Вили Лилков. Сред спонсорите е Никола Николов, който е бивш депутат и една от "легендите" на СДС отпреди 20 години, добил популярност като лидер на кръга "Агнешки главички". Другите дарители са Златко Николов, Милчо Благоев и Николай Козанов. Най-много дарения е декларирал независимият кандидат-кмет на Неделино Боян Кехайов, който е зам.-директор на ОДП Кърджали - 9 по 1000 лв. 1000 лв. има вписани и за Стефан Михайлов, който участва на кметския вот във Велико Търново чрез движение "Царевград за Велико Търново". Той пък е шеф на местния клон на НАП. Декларирани са и 10 лв. от името на велинградската общинарка Дияна Кехайова с цел разкриване на сметка за коалиция "Бъдеще за община Велинград".

Таванът на даренията е 10 000 лв. Участниците във вота са длъжни да подават информация до 24 часа на 24 октомври.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика