Делян Добрев иска оставката на Искров, но не и на Мавродиев - не му е в ресора

14802
Делян Добрев иска оставката на Искров, но не и на Мавродиев - не му е в ресора
Снимка: БГНЕС

Председателят на парламентарната енергийна комисия и депутат на ГЕРБ Делян Добрев не пожела да коментира искането на Реформаторския блок за оставка на шефа на КФН Стоян Мавродиев. Реформаторите официално поискаха оставката на Мавродиев заради несвършена работа и заради прехвърлянето на вината за несвършената работа върху български медии (бел. ред. - изданията на "Икономедиа" и врачанския сайт zovnews).

Въпросът с оставката на г-н Мавродиев не е от моя ресор, посочи Добрев. За сметка на това той убедено и отново заяви, че ГЕРБ иска и не е спирала да иска оставката на гуверньора на БНБ Иван Искров. Няма промяна в нашата позиция по този въпрос, каза Добрев, цитиран от БГНЕС.

Добрев коментира пред журналисти изказване в парламента по-рано днес на депутати от БСП, които обявиха предложения за промени в Закона за енергетиката. "В 42-рото Народното събрание БСП имаха мнозинство и можеха да приемат, каквото си пожелаят", обяви Добрев.

Във връзка с твърденията на Драгомир Стойнев, че представители на ЕРП-та са излъгали депутатите, че изпращат фактури на всички свои абонати, Добрев обясни, че ЕРП-тата са отговорили, че всички абонати, които искат, получават електронна фактура, а който иска, получава такава на хартиен носител.

Според Добрев ДКЕВР може да постанови проверка във връзка с този случай на недоставени фактури за електроенергия. "Електромерите, ако бяха с дистанционно отчитане абонатите щяха да могат да следят в реално време своята консумация на енергия", каза той. "Може би софтуерът наистина е виновен за проблемите, които станаха последните дни, но оправданията на електроразпределителното дружество са несериозни, имаха достатъчно време да го коригират. Другите ЕРП-та са създали организация за това", каза той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика