Депутатите не пожелаха да приемат декларация за "Южен поток"

18306
Депутатите не пожелаха да приемат декларация за "Южен поток"
Снимка: БГНЕС

Декларация на парламента във връзка с проекта "Южен поток" няма да бъде приета, предаде БГНЕС.

Веднага след напускането на залата от страна на примерът Бойко Борисов, който изрично подчерта, че би желал Народното събрание да му възложи задачи чрез приемане на позиция, мнозинството отхвърли подобна възможност.

На гласуване бе подложено включването в дневния ред на обсъждане на декларация по темата, предложена от БСП. Такава декларация обаче изобщо не бе обсъждана, тъй като депутатите на ГЕРБ се въздържаха, а тези на Реформаторския блок гласуваха против. Срещу разглеждането и приемането на декларация гласуваха няколко депутати и от Патриотичния фронт.

"За" идеята НС да излезе с позиция гласуваха БСП, ДПС, БДЦ, "Атака" и АБВ, но гласовете "за" бяха по-малко от общия брой на тези "против" и "въздържал се". Така парламентът продължи си приетата по-рано днес програма за дневен ред, която не включва темата "Южен поток".

Добрият изход е мнозинството да бъде запазено в сегашния си вид. Видяхте едно ключово гласуване, което ГЕРБ, РБ, ПФ с много малко мнозинство отхвърлиха една меко казано унизителна декларация. Винаги има цена в политиката. Това каза пред журналисти в Народното събрание съпредседателят на ПГ на Реформаторски блок Радан Кънев, предаде „Фокус”.

Борисов: Още не можем да се доберем до договора за "Южен поток"

Все още не можем да се доберем до договора за "Южен поток". Никой от нас не е прочел цифра колко България ще спечели и откога. Такава...

„По темата „Южен поток” не мисля, че българският парламент може и трябва стигне до консенсус. Многократно сме виждали БСП да обслужва чужди интереси по тази тема и ми е трудно да си представя, че ще имаме обща декларация”, заяви Кънев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика